zaterdag 25 januari 2020

Roy Hoornweg knalt naar nieuw parcoursrecord bij 31e Dirk IV-loop in Hoornaar



De Papendrechtse atleet Roy Hoornweg heeft vanmiddag tijdens de 31 Physio.Fit Dirk IV-loop Hoornaar wat tevens de 1 wedstrijd is van het Grote Rivieren Circuit zijn eigen parcoursrecord van vorig jaar verpulverd. Hoornweg die vorig jaar 30:15 op te 10 kilometer liet noteren kwam nu uit op 29:28. Na drie kilometer toen zijn haas Lars Gerritsen stopte was het al duidelijk dat er een scherpe tijd in zou zitten. Ze hadden ingepland om hier door te komen op 9 minuten rond en het bleek dat ze daar hier al 12 seconden onderzaten. Hoornweg die zich aan het voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap op 10 kilometer over twee weken in Schoorl gaf na 7,5 kilometer zelf aan dat hij dik onder de 30 zou gaan eindigen. Het werd uiteindelijk 29:28 een tijd waar hij dik tevreden over was.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Ann Schoot Uiterkamp die 37:05 nodig had voor de 10 kilometer. Het was de bedoeling dat de in Hoornaar woonachtige toploopster Roos Blokhuis ook de 10 kilometer zou lopen. Ee griepje in de afgelopen week gooide echter roet in deze plannen. Roos besloot om de 5 kilometer als training te lopen, die voltooide ze als eerste in 17:30. Er waren slechts twee mannen die sneller waren. Er waren 619 deelnemers in Hoornaar. (bron)

Ook Tom en Geert Wevers waren aanwezig op de 10 kilometer in Hoornaar. Tom liep een mooie tijd van 39.25 minuten en Geert kwam in 45.24 minuten over de streep. Het verslag volgt binnenkort.

Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen

site organisatie

Geen opmerkingen: