zondag 5 januari 2020

Pijnlijk! Sportvisser schakelt per ongeluk survivalatleet uit met vishaak

Wilfred Brons in actie bij de survival
Survivalatleet Wilfred Brons uit Eibergen is op een bizarre manier uitgeschakeld bij de survival in Beltrum: door een vishaak van een sportvisser. Dat gebeurde op een van de hindernissen over riviertje de Slinge. Een pijnlijk verhaal.

Vorig jaar kon de Eibergse survivalatleet Wilfred Brons niet meedoen vanwege een liesblessure. Dit jaar was de fanatieke sporter er helemaal klaar voor. Hij had er hard voor getraind. „Het ging super", vertelt hij. „Ik was goed op dreef. Normaal gesproken zit ik altijd bij de eerste tien. Dat zat er nu zeker weer in. Ik lag bij de beruchte hindernis De Bok over de De Slinge al op een vijfde of zesde plek. Terwijl ik minuten later gestart was.”

Scherps
Bij De Bok pakte hij de vierde baan van de hindernis. „Die was vrij. In de apenhang haakte er plotseling iets scherps in mijn been. Ik probeerde het eruit te krijgen, maar het lukte niet. Het bleek een blinker met weerhaken van een sportvisser te zijn. Die had waarschijnlijk afgelopen week de hengel uitgegooid, waarbij de vishaak in de hindernis verstrikt was geraakt. Dat had ‘ie niet aan de organisatie gemeld.”

De blinker bleek diep in het been van Brons te zitten. „Door de weerhaken kreeg ik 'm er zelf niet uit. Ook een arts in het publiek lukte het niet, omdat hij niet het goede ‘gereedschap’ bij zich had. De EHBO kon er ook niets mee. Ik moest naar de noodarts van de survival in Beltrum. Die heeft het been verdoofd en de haak eruit gehaald. Daarna moest ik naar het ziekenhuis in Winterswijk voor een tetanusprik. Ik had een centimeter diepe snee in mijn been.”

Bizar
Voor Wilfred was de survival over. Hij heeft nu, een paar dagen na de wedstrijd, nog steeds last van zijn pijnlijke been. „Ik kon moeilijk lopen. Maar ik denk dat ik met een paar dagen wel weer voorzichtig kan joggen.”

Voor de topatleet is het wel erg zuur dat hij op deze bizarre manier is uitgeschakeld. „De focus was goed, ik zat bij de kopgroep. Wellicht had er zelfs een podiumplek ingezeten. En dan zulke stomme pech! Gewoon jammer!”

Balen
Aangifte heeft hij niet gedaan bij de politie. „Dat heeft geen zin. Ik schiet er niets mee op en de dader is toch niet te achterhalen.” Wel heeft hij een boodschap aan de sportvisser die zijn sportieve prestatie onderuit haalde. „Natuurlijk kan zoiets gebeuren. Maar meld het gewoon even bij de organisatie. Want ik baal hier echt gigantisch van.” (bron)
Een haak van deze blinker zat vast in been van de survivalatleet

De vishaak zat muurvast in zijn been

Geen opmerkingen: