zaterdag 4 januari 2020

Terugblik op het jaar 2019

AVA'70 meets de Ardennen
De tijden worden minder maar het plezier en de belevenissen nog niet. Dat is in het kort gezegd hoe ik het jaar 2019 beleefd heb. Op de 5 kilometer heb ik nog een aantal keren een hoge 21 minuten (Track&Field Run in Aalten, Grachtenloop in Bredevoort en de Schützenlauf in het Duitse Ellewick) kunnen lopen en in mijn laatste wedstrijd van het jaar heb ik zelfs mijn beste jaartijd op de 5 kilometer gelopen, een 21.31 minuten op de Adventslauf in Ellewick. Daarnaast ben ik ook erg tevreden met een 3.37 minuten begin juli op de 1 kilometer bij een baanwedstrijd van AVA'70 en een 1:43:53 uur op de halve marathon in Vreden, net over de grens bij Winterswijk.

Erg mooi was ons tweejaarlijkse uitstapje naar de Ardennen waar we met een groep van 23 hardloopliefhebbers eind mei/begin juni een weekend gebivakkeerd hebben. Het was bijna niet te vergelijken met Londen maar daarom niet minder leuk. Na een kort duurloopje en een heerlijk diner in Ave op de vrijdag, staat er voor de zaterdag een 10 kilometer of halve marathon bij de Trail Les Boucles Ardennaises in La Roche op het programma. In de middag worden de grotten van Han bezocht waarna de calorieën weer aangevuld worden met een heerlijke barbecue. De zondag beginnen we met een mountainbike tocht en de Ardennen-3-daagse sluiten we af met een pittige kayaktocht van 12 kilometer op de Lesse. Als we weer in Aalten aankomen staat er nog een heerlijke maaltijd bij 'de Geste' op ons te wachten.

Een mooie wedstrijd vond ik de Stadscross in Nijmegen, die dit jaar voor de eerste keer werd georganiseerd. De loop gaat dwars door de binnenstad over kasseien, heuvels, trappen en andere natuurlijke hindernissen. Het parcours van de nachtcross is ongeveer 6,5 kilometer lang en de start en finish liggen op of in de buurt van de Grote Markt. Een loop dus door het donker waarbij genieten belangrijker is dan de prestatie, waarbij een aantal prachtige bezienswaardigheden van deze oude stad worden aangedaan.

Met de jaarlijkse trainingslopen met Hemelvaart, Pinksteren en Kerst, bezochten we dit jaar 't Klooster, Dinxperlo en Corle. Daarnaast waren de Smokkeltocht met Schorre Piet, het Safari Joggen, de King of the Beeklaan, een trainingsloopje in het Engelse Liverpool en de zomeretappes van trainer Marco van Rijs weer leuke bezigheden om aan mee te doen. Ook mag ik graag in zomervakantie vanaf ons vakantieadres enkele wedstrijden lopen, dit jaar heb ik mee gedaan aan zomeravondloopjes in Groede en Cadzand. Zelfs met de clubkampioenschappen stond ik dit jaar weer eens aan de start en kon ik zelfs nog één atleet achter me houden. 

Voor het komende jaar staat de marathon van Rotterdam op het programma. Een prachtige wedstrijd in het jaar dat de club 50 jaar bestaat. Waarschijnlijk zullen op zondag 5 april een kleine 100 Avajanen en Aaltenaren in de havenstad aanwezig zijn. Bijna de helft hiervan trekt ook nog de hardloopschoenen aan en doet mee aan de kwart-, halve of hele marathon. We kijken er naar uit!

Geen opmerkingen: