woensdag 15 juli 2020

Farhaan Abdi Ali uit Groenlo kijkt uit naar het baanseizoen 2020

Farhaan Abdi Ali
Het was me het jaar wel! Na een succesvol zomerseizoen in 2019, vol met nieuwe records en uitzicht op kwalificatie voor een Europees Kampioenschap, is 2020 voor mij vooral een jaar met uitdagingen geworden. 

Even terug naar de laatste drie maanden van 2019. Een periode waarin baanatleten na een korte rustperiode beginnen aan de opbouw van het crossseizoen. Een opbouwperiode waarin ik mijn goede vibe helaas niet lang kon vasthouden. Verschillende blessures in mijn heup en kuiten zorgden telkens voor onderbrekingen in de opbouw en bij de crosswedstrijden kon ik niet het beste / van mezelf laten zien. Hierdoor is het winterseizoen dan ook niet zo gelopen als ik gehoopt had. 

Na de winter begonnen de trainingen voor het baanseizoen weer. De blessures kreeg ik meer onder controle en ik had fysiek en mentaal het gevoel dat 2020 een topjaar zou worden. Na een week trainen veranderde alles vanwege corona. De Atletiekunie besloot al vrij snel alle wedstrijden af te lasten tot september 2020. Dat was wel een schok, want wat moet je dan? Geen wedstrijden meer, geen zicht op persoonlijke records, geen strijd om de Nederlandse titel en geen kwalificaties voor internationale kampioenschappen. Zelfs het trainen op de atletiekbaan met mijn teamgenoten bij Top Team Hanzesport in Zutphen werd onmogelijk. Mijn trainer bleef trainingsschema’s opsturen zodat ik in mijn thuisomgeving in Groenlo kon blijven trainen. Sommige trainingen heb ik gelukkig samen met mijn trainingsmaatje Connor kunnen doen. Het was een zware periode waarin mijn begeleidingsteam extra stappen voor mij heeft gezet. Dank sportpsycholoog Marjolein voor de goede gesprekken en oefeningen, dank trainer Herman voor de coaching om mij scherp te houden en dank sponsors voor jullie vertrouwen na een jaar waarin ik zo weinig heb kunnen laten zien. 

Ik ben nu deels vanuit huis, maar ook weer met mijn team in Zutphen aan het opbouwen. Zo kan ik weer starten met het crossseizoen. Opnieuw mentaal opladen voor wedstrijden, de honger na de competitie zien te stillen in trainingen en af en toe wellicht een onderlinge challenge. Ik kijk uit naar het baanseizoen van 2021. 

Ik kijk uit naar de geur van tartan, het geluid van spikes op de baan en het beeld van de langgerekte treintjes van atleten. En dan, dan sta ik er straks weer topfit bij voor het baanseizoen van 2021! (bron)

Geen opmerkingen: