donderdag 12 januari 2012

Goede voornemens? Acht redenen om te gaan hardlopen

Goede voornemens?
Als het een van uw voornemens is om dit jaar meer te gaan sporten, bent u vast een van de vele Nederlanders die zich naar een overvolle sportschool sleept. Maar waarom zou u betalen om met andere zwetende sportievelingen binnen te gaan sporten, als u ook buiten aan uw conditie kunt werken? 
1. Jonge huid
Hardlopen zorgt ervoor dat uw huid sneller collageen aanmaakt, dat de huid stevig maakt. Ook stimuleert u de bloedcirculatie in de huid zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast krijgt u van buiten zijn een natuurlijke blos op uw wangen.
2. Sterke botten
Omdat u tijdens het hardlopen uw hele lichaam 'draagt', worden uw botten sterker. Ook vermindert u het risico op de botziekte osteoporose.
3. Gezonde hersenen
Hardlopen stimuleert de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen. Ook bevordert het de aanmaak van nieuwe hersencellen, vooral in hippocampus, het gedeelte van de hersenen dat betrokken is bij het opslaan van nieuwe herinneringen.
4. Goed humeur
Ziet u het even niet meer zitten? Trek dan uw hardloopschoenen aan. Rennen zorgt er namelijk voor dat uw hersenen endorfine aanmaken, een stofje dat u een blij gevoel geeft.
5. Anti-stress
Tijdens hardlopen kunt u even uw gedachten op een rijtje zetten. Het is daarom aan te raden om 's ochtends te gaan rennen, zodat u gedurende de dag beter omgaat met stress.Door overdag te hardlopen, slaapt u 's nachts beter
6. Goed slapen
Als u slecht slaapt of moeilijk in slaap komt, is hardlopen de oplossing. Omdat uw lichaam dan veel energie verbruikt, voelt u zich 's nachts minder rusteloos.
7. Afvallen
Hardlopen is een van de sporten die ervoor zorgt dat uw lichaam snel vet verbrandt. Als u een half uur rent, verbrandt u al snel 300 calorieën.
8. Spieren
Van hardlopen valt u niet alleen af, het zorgt er ook voor dat overtollig vet wordt omgezet in spierweefsel. Het resultaat: een mooier silhouet. U traint namelijk niet alleen uw benen, ook de spieren in uw billen en bovenlichaam worden sterker. Zorg wel dat u goede schoenen aanschaft, zodat u geen last krijgt van uw enkels en voeten (bron)

5 opmerkingen:

ingrid zei

door het hardlopen kan ik geen normale laarzen meer aan. mijn kuiten worden te dik!!! en dat is voor vrouwen niet altijd leuk.

Marco zei

Ik heb sinds ik trainer ben, wel veel meer aandacht van de meisjes echt een pluspunt.

De echte Marco zei

Ja Ja.Geert mijn naam wordt gespamd!

Mirande zei

Kijk, dat zijn de berichten! ;)

Geert zei

Wie zou dat toch doen Marco?