zondag 1 januari 2012

Terugblik op het jaar 2011

De start van de allereerste Kramp Run in Varsseveld
Het jaar 2011 begint niet goed want in de eerste week van januari maak ik door de gladheid met mijn fiets een val waardoor ik enkele ribben kneus en hier erg veel last van heb. Het geintje kost me enkele weken aan trainingen en aan een aantal wedstrijden kan ik ook niet meedoen. Hierdoor heb ik wel de mogelijkheid om een keer bij de Alex Wiegmink Memorial op de Posbank te verschijnen en voordat ik weer wedstrijden ga lopen doe ik ook nog mee aan de Fullmoon Run over de Holterberg, georganiseerd door Bertus van Elburg. Bijna twee maanden na mijn val loop ik in Vreden(D) weer mijn eerste wedstrijd, een 10 kilometer.

Dit jaar hebben we zeven trainingslopen gehouden. Op 26 maart mocht ik voor mijn werkgever een tochtje in Aalten uitzetten voor cliënten en werknemers van Estinea, op 11 mei zijn we naar het Zwillbrocker Venn (Andre Bleumink) geweest, op Hemelvaartsdag (2 juni) heeft Marieke Prinsen een tocht uitgezet door het Nederlands- en Duitse grensgebied, op Tweede Pinksterdag (13 juni) zijn we bij Try-Out (Martin Hengeveld en Peter Kroesen) in de Dinxperlose Heurne weggegaan, op 11 juli vanaf de camping van Ingrid van Zolingen door 't Goor en de Vennebulten, op 21 oktober organiseerde Henrie Drenthel een donkere herfsttrainingsloop met een gezellige naborrel in de jaccuzi en op 28 december een tocht vanaf de Heelweg bij Gerrit Heersink. Ik vind het altijd mooi dat hier veel atleten op afkomen en het zijn voor mij dan ook altijd prachtige loopjes.

Met mijn site www.geertwevers.web-log.nl ging het dit jaar wat minder. Op 23 augustus blijkt een door Typepad aangeleverde backup van de bijna 400.000 weblogs van Web-log.nl  niet in orde. Als gevolg daarvan moest de weblogdienst handmatig de corrupte delen opsporen en alle blogs naar WordPress overzetten en ook dit gaat niet zonder problemen. Na bijna 5 jaar en 275.000 bezoekers heb ik daarom besloten om op 22 september op deze site verder te gaan. Inmiddels heb ik, op enkele foto's en wat tekst na, het grootste gedeelte van mijn oude site weer terug en probeer ik dit jaar de belangrijkste zaken over te zetten naar mijn nieuwe site.

De top 5 van mijn mooiste hardloopervaringen zijn dit jaar in willekeurige volgorde het weekende begin juli naar de Ardennen, het lopen van mijn eerste drie Trails in drie verschillende landen en de trainingsloopjes. Daarnaast vind ik de Kramp Run en de Full Moon Run op de Holterberg echte aanraders!

Wat looptijden betreft had het jaar wat beter gekund! Maar een 1.500 meter onder de 5 minuten, een 5 kilometer in 18.34 minuten en 5 Engelse Mijlen in 31.46 minuten zijn voor mijn doen nette tijden. Ook voor dit jaar wil ik weer drie doelen stellen. De 5 kilometer onder de 19 minuten, de 10 kilometer onder de 40 minuten en de 15 kilometer onder de 62,30 minuten. Ik wens iedereen een goed hardloopjaar toe!
Tweede Pinksterdag bij Try Out in de Dinxperlose Heurne

Geen opmerkingen: