zaterdag 28 januari 2012

Holten Holterbergcross 5,2 km - 21,00 min - 6e plaats M50

Prachtig weer in de Holterbergse bossen


Voor de vierde keer doe ik vandaag mee aan een cross op de Holterberg, een heuvelachtig gebied dat onderdeel uit maakt van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en ik blijf het een mooie maar pittige cross vinden. Nadat we ons ingeschreven hebben in de kantine van voetbalvereniging Holten, is het ongeveer 500 meter lopen naar de start. De jeugdlopen zijn al volop aan de gang en ik loop enkele rondjes met hen mee.

Het is heerlijk loopweer en we staan met drie leden van mijn atletiekvereniging AVA'70 aan de start van de 5,2 kilometer. Iedere keer dat ik hier mee loop valt het me weer op dat er veel snelle atleten mee doen. Ook dit jaar is dat weer het geval en ik schat dat ik in de eerste kilometer ongeveer in 25-30e positie loop. Na een aanloop rondje van 1.200 meter met wat vals plat gaan we de grote ronde van 4 kilometer in. Vooral aan het begin moet je uitkijken voor wat uitstekende boomwortels maar verder is het parcours goed te doen.

We gaan de lange Eekhoornweg langs de Canadese begraafplaats in en op de terrassen van dit stukje officieel Canadees grondgebied liggen ongeveer 1.500 militairen begraven. Ze zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog, voornamelijk bij de bevrijding van Nederland in 1945. Ook hier loopt de weg wat op en als we linksaf het bos inslaan komen we al snel bij de befaamde kuil. Naar beneden gaat nog wel maar naar boven heb ik iets meer moeite en als je dan boven bent duurt het even voor je weer lekker op gang bent.

Ik kom op een gedeelte waar ze met een traktor de grond los getrokken hebben en even later hoor ik in de verte de stem van de microfonist alweer. De laatste kilometer gaat heerlijk want het is hier lekker dalen en als ik over de finish kom klok ik een tijd van 20,59 minuten. Het ging voor mijn gevoel een stuk beter dan in Dinxperlo, al zie ik in de uitslagen dat er een tijd van 21.00 minuten voor me geklokt is. Dat klinkt toch net iets minder maar ik ben dik tevreden.

Overige uitslagen AVA'70 leden:

5,2 kilometer: Kaja Demkes 23.19 min, Rianne Fokkers 27.18 min.

10 kilometer: Björn Demkes 37.06, Wim Brinkman 40.58 min, Henrie Drenthel 47.01 min, Marieke Prinsen 48.56 min, Henk Lammers 49.20 min.

uitslagen

site organisatie

van links naar rechts Marieke Prinsen, Henrie Drenthel, Henk Lammers en Wim Brinkman


2 opmerkingen:

Geert zei

Katja je was eerste geworden in je categorie als je niet het bos had ingemoeten, volgende keer maar voor de wedstrijd doen! Of niet zoveel drinken op vrijdagavond?

Katja zei

haha Geert, ja Bjorn zei het ook al. Misschien een cursus blaastraining doen?
Vandaag in Beek ben ik voor de wedstrijd begon, even naar het toilet geweest en heb ik toch weer een 21'er gelopen. Dat loopt toch wel prettiger.