donderdag 19 januari 2012

44.000 euro voor gouden tip in moordzaak Alex Wiegmink

Vorig jaar heb ik de Alex Wiegmink Memorial trainingsloop samen met Henk Mengers gelopen en luisteren we voor het begin naar de indrukwekkende toespraak van Aad Steijlen
De Eerbeekse loopgoeroe Aad Steijlen heeft inmiddels 4.000 euro aan tipgeld bijeen gesprokkeld voor de oplossing in de zaak-Wiegmink. Eerder al stelden het OM en broer Peter Wiegmink elk 20.000 euro beschikbaar. De moord op de trimmer Alex Wiegmink uit Drempt houdt de gemoederen al negen jaar bezig.
Hij werd vermoord op de Posbank bij Rheden. Tot nu toe zijn de daders niet opgespoord.

Steijlen vraagt bij hardloopwedstrijden en trimlopen van elke deelnemer een bijdrage van een euro om nog meer tipgeld bij elkaar te krijgen. Zondag 22 januari om 9.30 uur wordt de jaarlijkse
Alex Wiegmink Memorialloop gehouden (5, 10 of 15 kilometer) op de Posbank bij Velp, de plek waar Alex Wiegmink altijd zijn rondjes liep. De start is op de parkeerplaats Bloemers.
Drie jaar geleden leek met de aanhouding van een verdachte enig licht in de zaak te komen. Achteraf bleek ook deze opening op dood spoor uit te lopen. De politie, Peter R. de Vries en het Cold Case team van De Telegraaf hebben alles uit de kast gehaald om licht in de zaak te brengen, maar tot nu toe zonder resultaat.
Loopgoeroe Aad Steijlen kan er niet in berusten dat dez niet is opgelost en de daders nog vrij rondlopen. Daarom ijvert ook hij ervoor getuigen zo ver te krijgen informatie prijs te geven die tot een doorbraak zou kunnen leiden.

bron de Gelderlander

verslag 2011


Videobeelden uit 2009

1 opmerking:

Geert zei

Vorig jaar werd er van meegebrachte korte trainingsbroeken een monument met de naam Alex gemaakt, dit jaar willen ze dit van 1 euro muntstukken doen.