zaterdag 12 november 2016

Aalten 2e Boekeldercross 5 km - 20.38 min - 6e plaats M50

Hier loop ik nog bij Rinke, maar hij was vandaag te sterk voor mij 
De Boekeldercross is dit jaar verplaatst van de Ringkamp op de Haart naar het Romienendal in Dale en nadat ik het rondje in de voorbijgaande weken enkele keren heb gelopen is het vandaag mijn vuurdoop met een wedstrijd. Vorige week zaterdag moest ik werken en heb ik later in de uitslagen gezien dat er toch best snelle tijden worden gelopen op dit pittige parcours. 

In de andere jaren ga ik altijd lopend naar de Ringkamp toe, een afstand van drie kilometer. Het Romienendal is even ver van mijn huis gelegen maar ik kies er dit keer maar voor om met de fiets te gaan. Voor mijn gevoel is het verder en ook moet ik dan een gedeelte van het dorp doorlopen, waar ik weinig zin in heb. Na de inschrijving verken ik het eerste en laatste gedeelte van het parcours, kijk nog even naar de jeugdwedstrijden en maak me gereed voor de wedstrijd. 

De start is zo'n 5 meter voor de nieuwe chipregistratie en dat heb ik nog niet vaak mee gemaakt. De eerste kilometers loop ik samen met mijn neef Rinke, al laat hij mij in het begin het nodige kopwerk doen. Na wat slootkanten, venijnige klimmetjes en graspaden komen we bij de Grevinkweg. Nu komt het moeilijkste gedeelte van het parcours: De Gesinkbult, vernoemd naar de Aaltense wielrenner Robert Gesink. In 2009 wilde de gemeente de profrenner op deze manier eren. De bult houdt voor wielrenners het midden tussen een 'molshoop en een heuvel', maar voor een hardloper kan het wat afzien zijn en ik denk dat er zelfs enkele moeten wandelen hier.

We zijn de Romienendijk nog niet voor de eerste keer overgestoken of Rinke gaat me voorbij. Hij loopt soepel en oogt erg sterk en ik heb niet de kracht om met hem mee te gaan. Heel langzaam loopt hij bij me weg en even later komt ook Bert Klutman me voorbij. Deze krasse zestiger is in topvorm en het lijkt wel of hij zich op de Welinkweg gewoon naar beneden laat vallen. Man wat een tempo, mooi om te zien maar voor mij te hard vandaag. Beide lopers gaan zo'n 10 seconden voor me over de finish en waren vandaag te sterk. Als ik voor het klassement wil mee doen, dan zal ik nog twee keer aan de start moeten staan en ga ik mijn best doen om nog dichter bij Rinke en Bert in de buurt te komen.

2 opmerkingen:

Rinke zei

Mooi stuksken Geert. Bij de 3e run was het beeld weer als vanouds: je hebt me weer je vertrouwde achterkant laten zien! Aanstaande zaterdag is het moment van de waarheid!

Geert zei

Eigenlijk ben jij nu weer aan de beurt om te winnen, succes!