zaterdag 19 november 2016

Stichting Zevenheuvelenloop klaar voor ontvangst 40.000 hardlopers

Zevenheuvelenloop 2015
Nijmegen maakt zich op voor de ontvangst van 40.000 hardlopers. Onder hen zijn diverse wereldtoppers als Wilson Kipsang, Abdi Nageeye, Susan Krumins (voorheen Kuijken) en titelverdediger Joshua Cheptegei. 800 vrijwilligers staan klaar om op twee dagen te zorgen voor een goed verloop van de Zevenheuvelennacht en de Scholten Awater Zevenheuvelenloop.

Het Zevenheuvelenweekend wordt op zaterdag afgetrapt met de Mini Zevenheuvelenloop. Olympiërs Jip Vastenburg, Abdi Nageeye en Nijmeegse wereldtopper Susan Krumins zullen de startschoten lossen voor alle deelnemers aan de kidsrun. Bijna 700 kinderen gaan de strijd met elkaar aan op de Groesbeekseweg. Deze basisschoolkinderen lopen in zes verschillende groepen: groep 3 t/m 8. De kinderen die bij de eerste drie eindigen in hun categorie krijgen hun prijs uit handen van Krumins, Nageeye en Vastenburg.

Op vrijdag voor het Zevenheuvelenweekend promoveert Matthijs Veltmeijer op oververhitting bij hardlopers. Veltmeijer constateerde dat vijftien procent van de deelnemers aan de Scholten Awater Zevenheuvelenloop oververhit over de finish komt. De arts/onderzoeker van het Radboudumc ontdekte dat deze oververhitting voor een deel te voorspellen is. Omdat de oververhitting tijdens de Zevenheuvelenloop van korte duur is en het koele herfstweer voor voldoende mogelijkheden om af te koelen zorgt, verwacht Veltmeijer geen oververhittingsproblemen bij deelnemers aan de 33e Scholten Awater Zevenheuvelenloop.

Deelnemers aan het Zevenheuvelenweekend kunnen gratis met de bus naar de start op de Groesbeekseweg in Nijmegen. Busvervoerder Breng vervoert hardlopers op vertoon van hun startnummer van de Zevenheuvelennacht of de Scholten Awater Zevenheuvelenloop naar het centrum van Nijmegen. Gebruikers van dit aanbod wordt gevraagd een bericht te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met de plaats waar ze in de bus stappen en of dit zaterdag of zondag betreft, zodat Breng weet op hoeveel lopers ze mogen rekenen. Meereizende supporters zijn ook welkom in de bus. Zij kopen voor drie euro een retour Nijmegen. De start is op loopafstand van de bushaltes bij het treinstation Nijmegen.

Onder de inschrijvingen voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop, zijn diverse wereldtoppers, waaronder voormalig wereldrecordhouder op de marathon, Wilson Kipsang. Joshua Cheptegei komt zijn titel verdedigen en Nieuw-Zeelander Zane Robertson strijdt ook mee voor de winst. Naast deze wereldtoppers staat ook de Nederlandse top aan de start. Khalid Choukoud gaat de strijd aan met Abdi Nageeye. Ook Roy Hoornweg en Koen Raymaekers doen mee aan de Nijmeegse hardloopklassieker. Bij de vrouwen starten naast Susan Krumins en Jip Vastenburg de Nederlandse topatletes Irene van Lieshout en Ruth van der Meijden.

De Mini Zevenheuvelenloop start op zaterdag 19 november om 17.00 uur. De Zevenheuvelennacht volgt direct daarna om 19.00 uur. Zondag 20 november start de Scholten Awater Zevenheuvelenloop om 13.00 uur. De ZevenheuvelenExpo op de Van Schaeck Mathonsingel is op zaterdag geopend van 15.00 uur tot en met 21.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot en met 17.00 uur.

Deelnemers aan de Zevenheuvelenloop moeten rekening houden met onvervalst herfstweer. Het kan gaan stormen met windstoten tot tachtig kilometer per uur. Hierbij wordt veel regen verwacht. Tijdens de mini-Zevenheuvelenloop en de Zevenheuvelennacht, die beiden op zaterdag plaatsvinden, lijkt het voornamelijk droog te blijven. Overdag kan zelfs de zon zich even laten zien. De temperatuur daalt de komende dagen stap voor stap en bereikt een dieptepunt op zaterdag. De temperatuur zal gedurende het weekend schommelen tussen de zeven en de tien graden.

Geen opmerkingen: