zaterdag 26 november 2016

Verslag van de 4e Boekeldercrosscompetitie in Aalten - deel 2

Annemarie Arentsen (23) is het 600e lid van AVA'70
Prachtige finale Boekeldercrosscompetitie AVA'70

Zaterdag 26 november vond de finale plaats van de Boekeldercrosscompetitie en de strijd was nog in zijn geheel niet beslist, zo bleek uit het tussenklassement. Nog eenmaal moest alles uit de kast gehaald worden door de kanshebbers op de podiumplekken. De overige deelnemers hadden de laatste kans in 2016 om een persoonlijk record te scoren of een clubmaatje te verslaan. Er heerste gezonde wedstrijdspanning bij de atleten en de sfeer bij de start- en finishlocatie was voor aanvang al uitgelaten. De sfeer werd nog groter toen Sinterklaas met een handvol Zwarte Pieten de sportarena betrad en zich tussen de kids mengde. Voor de meeste kinderen kon de middag al niet meer stuk. Er moest natuurlijk nog wel gerend worden en dit gebeurde dan ook, toen het startschot had geklonken. Maar liefst 1000 meter ploeteren over bouwland, zandpaden slootranden en dan nog over hindernissen. Het was een prachtig schouwspel voor het talrijke publiek. Bij de jongens was het Tim Houwers, die een prachtige 2e plek pakte en uiteindelijk over 4 wedstrijden gerekend, slechts 3 tellen tekort kwam voor de eindoverwinning. Hij werd echter op de voet gevolgd door clubgenoot Julian Erkelens, die ook op het podium mocht klimmen voor de 3e prijs. Bij de meisjes liet Fenna Rademaker zich elke keer van voren zien en dit resulteerde in een hele mooie 3e plaats en een fraaie beker. Daan Berkelder presteerde heel goed op de 2 kilometer en het feit dat de wedstrijd in haar achtertuin werd afgewerkt inspireerde haar dusdanig, dat een 2e plaats in de eindrangschikking het resultaat was. Voor de titel  “Jeugdkampioen van de Boekeldercrosscompetitie” komt in feite maar 1 atleet in aanmerking en dat is Björn Rossel. Het talent won alle 4 wedstrijden, al moest hij er een paar keer enorm voor knokken. Een prachtige 1e plek was het eindresultaat en daar was Rossel zeer blij mee en terecht.

Voor dat het enorme peloton deelnemers aan de 5, 10 en 15 kilometer van start ging, werd er kort stilgestaan bij een nieuw hoogtepunt in de clubgeschiedenis van AVA`70. Hiervoor werd deelneemster Annemarie Arentsen naar voren gehaald. Niets vermoedend ging ze bij voorzitter Dave Posthumus staan, die een signaal gaf, waarna er vanuit een hoogwerker een banner werd uitgerold met de tekst: 600e clublid AVA`70. Annemarie was totaal verrast door deze actie en kreeg een mooie bos bloemen en een waardebon overhandigd. De wedstrijdenreeks leverde bij de Dames een schitterende overwinning op voor Linde Klein Nibbelink, die elke week beter begon te lopen. Ook Roel Schreurs liep een uitstekende reeks wedstrijden, maar greep net naast het podium. Een verdiende huldiging was er voor veterane Maria Griffioen, die de hoogste trede op het ereschavot mocht beklimmen, met aan haar zijde AVA`70-loopmaatje Joke Balke, die tweede werd in de eindrangschikking. De deelnemers aan de 10 kilometer moesten 2 rondes lopen op het pittige selectieve parcours en Dennis Woeltjes liep een soevereine reeks runs bij de 40 + categorie en dit had een prachtige 1e prijs tot gevolg. Robin Wubbels is nog niet zo lang lid van AVA`70, maar heeft tijdens de Boekeldercross laten zien over een enorme wilskracht te beschikken. Wekelijks liep hij sneller en dit leverde hem een uitstekende zilveren plak op. Bij de veteranen scoorde AVA`70 nog verschillende ereprijzen. Wouter Raben won het klassement in zijn leeftijdsklasse, terwijl Hans Winkelhorst een tweede plaats veroverde bij de 50+.

Voor alle deelnemers, die aan 3 van de 4 wedstrijden van de Boekeldercross hebben deelgenomen, was na afloop een mooie herinnering. Een medaille was er voor de kinderen die een keer hebben meegedaan. Ook de wandelaars, die tijdens de finaledag een tocht door het prachtige natuurgebied van de Vennebulten liepen, kregen een mooie medaille. De 4 wedstrijddagen leverden maar liefst 1700 deelnemers in het totaal op en dat is een geweldig aantal. Wekelijks stond er een club van meer dan 40 vrijwilligers klaar om alles voor-, tijdens en na de wedstrijd in goede banen te leiden. De verplaatsing van de Boekeldercrosscompetitie naar de nieuwe locatie, het Romienendal, is een enorm succes gebleken. Zowel de lopers, het talrijke publiek alsook de organisatie, kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het hardloopevenement dat wekelijks veel sfeer en prachtige sportprestaties opleverde! (FR)
Voorzitter Dave Posthumus gaf een signaal, waarna er vanuit een hoogwerker een banner werd uitgerold met de tekst: 600e clublid AVA`70