zaterdag 12 november 2016

Verslag van de 2e Boekeldercross in Aalten - deel 2

Lars Duistermaat
Lars Duistermaat boekt zege in 2e editie Boekeldercross

Door Benno Stevering

AALTEN – Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk boekte zaterdag een mooi resultaat op de 15 kilometer lange 2e editie van de Boekeldercross met een tijd van 54.16 minuten.  ‘’Ik liep relaxed  na een zware inspanning en ben niet ontevreden. Dankzij de ingebouwde rust liep ik zonder druk naar winst. Sinds september heb ik geen wedstrijden meer gelopen. Dit rondje met haar klimmen en dalen is een goede keuze. Alle drie afstanden startten tegelijk. Mark te Brake had met de nummer twee van de vijf kilometer direct een gaatje. Na een ronde kon ik alleen doortrekken en een mooie tijd neerzetten. Ik train nu veel alleen of met de groep. Om mijn conditie te versterken hou ik me nog wat bezit met mountainbiken.´´ Mark Gesink toonde wederom zijn vorm en werd derde in 1.01. Bjorn Demkes uit Lievelde, nam genoegen met een 4e plek in 1.02 uur. Hij had de dag ervoor een buutavond bijgewoond wat hem opbrak in de wedstrijd. ‘’Je moet het beschouwen als een pittige training. Ik heb het dit keer wat rustiger aan gedaan. Dit heb ik ingecalculeerd en er een lekkere duurloop van gemaakt. Ook in de zevenheuvelenloop zal ik het kalm aan doen.’’  Rianne Fokkers van AVA´70 werd tweede achter Sylvia Uebbing uit Bocholt die won in 1.17.30 uur. Tom Baak van Archeus werd wederom tweede in 37.28, zeven tellen achter winnaar Janek Betting uit Rhede op de tien kilometer.  ‘’In de eerste ronde was ik niet helemaal tevreden. Het ging hard, maar ik werd ingehaald een paar honderd meter voor de klim. Het was weer draaien, keren en slingeren en bukken voor overhangende takken. Ik heb dan ook een flinke lengte en dat is met dit soort parcours wel eens lastig. In het tweede gedeelte heb ik het wat rustiger aan gedaan.Ook Dennis Woeltjes van AVA’70 zat goed in de wedstrijd en stelde de derde plek veilig. Nicole Hoffman uit Groenlo won in 43.41 minuten voor Chantal Klein Gunnewiek. Zij was opgewekt en tevreden over haar winst. Het verschil was 23 seconden in haar voordeel. 

Vol souplesse liep Mark te Brake uit Aalten, lid van AVA’70 naar winst op de vijf kilometer in 16.09 minuten. ‘’Ik trok direct na de start hard door en wist mijn positie te behouden.  Ik had geen tegenstand en trok door. Dit is een mooi rondje en train er ook best vaak. In de Diepe Helloop heb ik de 20 kilometer gelopen. Nu is het zaak om volle bak aan mijn snelheid te werken.’’ Linde Klein Nibbelink uit Aalten liep sterk en klokte 21 minuten. Er werd snel gelopen en persoonlijke records sneuvelden. Het lange lint van 400 lopers trok van het Romienendal richting het fraaie Daalse buitengebied over het fraaie, maar pittige parcours. De sfeer was opperbest in Aalten. De organisatie was in handen van atletiekvereniging AVA’70 die nog twee zaterdagen in het vooruitzicht heeft voor de Boekeldercrosscompetitie.
Mark te Brake

2 opmerkingen:

Erwin Wamelink zei

De kwaliteit van de verhalen wordt er niet beter op. Geen touw aan vast te knopen als je er zelf niet bij bent geweest. De scherpte is er een beetje van af....

Dirk zei

Gelukkig hebben we jouw columns nog.
Altijd van top niveau en verrassend en bovenal nooit voorspelbaar!!!