zondag 6 november 2016

Verslag van de 16e Run-Bike-Run in Nijverdal

De start van de Kids Run
Een week na de "Diepe Hel Loop" is er in Nijverdal de variant hierop, voor Run-Bike-Runners!  Vorig jaar heb ik voor het eerst hieraan deelgenomen. Het is een mooi en goed georganiseerd evenement. De start locatie is bij zwembad De Ravijn. Dit jaar heb ik gewacht met inschrijven tot de laatste dag dat dit kon. Meestal ga ik alleen naar dit soort wedstrijden en de start vandaag  is om half één,  je bent eigenlijk de hele dag kwijt voor ruim 1.5 uur sporten. Het was de moeite waard. Rond 10 uur ben ik vertrokken richting Nijverdal om daar rond 11.15 uur te arriveren. Parkeren is altijd een probleem maar doordat ik op tijd ben heb ik snel een goede parkeerplaats gevonden. Ik haal de envelop met de nummers op en ga naar de wisselzone. Zoek een strategische plek uit, zet de goede versnelling op de fiets, leg de helm en de fiets schoenen op de goede plek en ga warm lopen. 

Half één is het startschot en ik ben gelijk goed weg. Het loop parcours is een rondje van 2.5 kilometer met een paar flinke klimmen waarvan één met duin zand en dat is behoorlijk pittig. Na 12 minuten ga ik beginnen aan mijn 2e ronde, ik kan goed in  het ritme blijven en na 24 minuten kan ik beginnen aan het fiets gedeelte. Het fietsen is met de ATB, dat ligt me goed dus ik maak me geen zorgen.  Dat fietsen valt me toch tegen! ik heb geen kracht en kom niet in een ritme, de ademhaling is niks en geen idee waarom. Links en rechts word ik ingehaald alsof ik stil sta. Allerlei negatieve gedachten gaan door mijn hoofd van het weggooien van de fiets, tot stoppen. Maar. ........  Aan het eind van de 1e ronde wordt het beter met het fietsen. Ik word voor de zoveelste keer ingehaald en merk dat ik hem kan volgen. 

Bij het ingaan van de 2e ronde begint het goed te "lopen", het lukt zelfs om weer mensen in te halen. Het 2e rondje gaat ruim 4 minuten sneller dan de 1e ronde. De wissel fietsen-lopen gaat snel en het lukt om de laatste ronde van 2.5 kilometer in 12 minuten te lopen. Mijn eindtijd is 1 uur 42 minuten en 44 seconden.  Doordat het laatste gedeelte van de wedstrijd goed ging hou ik een tevreden gevoel over aan deze wedstrijd. Al baal ik  vreselijk van die 1e ronde fietsen die ruk ging. Het vernieuwde parcours voor het fietsen was een zeer geslaagde aanpassing. Het is een zeer technisch parcours, wat ook hoort bij een run bike run met ATB. De organisatie was perfect, op cruciale plekken op het parcours stonden vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Op 27 november is in Haaksbergen de volgende Run Bike Run, misschien ben ik er dan ook weer bij.

Klik op de link voor de uitslagen


Sportieve groeten,

Gerben Duenk

Geen opmerkingen: