zondag 13 november 2016

Verslag van de 1e Herfstrun in Beek - deel 2

Jorik Huizinga
Jorik Huizinga wint met overmacht koude Beekse Herfstrun

Door Benno Stevering

Jorik Huizinga uit Doetinchem legt zich de afgelopen periode  toe op de halve marathon. Dat resulteerde zondag in een winst met een tijd van 1.24.55 uur.  ‘’Het was zwaar met die koude wind op de lange stukken, het vals plat, aftasten en je krachten goed verdelen over drie ronden.  De eerste ronde van zeven kilometer ging net iets te snel, daarna ging het lekker en in de derde werd ik warm en kwam ik in het ritme. Het parcours in Beek was mooi en goed uitgezet. Deze herfstloop kende nogal wat asfalt op het parcours. Top vond ik het dat er aanmoedigingen waren langs het parcours en dat de verkeersregelaars uitstekend hun werk deden. Als loper kun je dan goed door blijven lopen.  In Doetinchem liep ik de halve in 1.23 uur en in Terschelling de Berendonkloop ook rond die tijd. Nu liep ik iets langzamer. Het is leuk om te lopen hier rondom het Beekse bos. De bosloop competitie heb ik al vaker op naam weten te zetten. Ik zal daar in januari zeker ook weer de competitie meedoen. ’’ Stefan Scanu uit Lichtenvoorde werd  tweede in 1.32.20. ‘’Ik begon wat te hard. Maar ben wel tevreden met dit resultaat aangezien ik vorig jaar bij de jubileumloop ook tweede werd. Het groepje waarin ik liep viel na zes kilometer uiteen. Vervolgens moest ik na de 14e kilometer alleen de wedstrijd vervolgen. Het was fris in het gezicht. Zo knokten we allen tegen de wind.  Jorik lag te ver voor.’’  John Peters uit Wehl werd derde in 1.32.50 uur. Koude handen hinderde Els Moorman uit Doetinchem in de lastige slotfase, maar toch pakte zij de zege bij de vrouwen , net  als vorig jaar bij de jubileumloop van het organiserende S.O.B.  in 1.42.30 uur. ‘’Ik twijfelde nog of ik mijn loophandschoenen aan zou trekken. De koude wind op de weg langs het bos maakte het erg zwaar.  Ik liep goed tot 18 kilometer, waarna ik opgebrand was. Aukje kon ik nog op afstand houden. Ik weet dat zij veel kilometers traint en het van de duur moet hebben. Uiteindelijk ben ik blij met deze goede prestatie.’’ Aukje van Egteren uit Zelhem die zich op de trials heeft toegelegd, stelde zich met de tweede plek in 1.43.20 uur tevreden. Manuela Derksen uit Beek werd vierde in 1.58.04 uur achter Sandra Huntink uit Drempt. 

Op de 14 kilometer ging de Fransman Morgan Thiré uit Rheden winnend over de meet in 51.01 minuten. ‘’Ik ben tot mei in Nederland en studeer en werk in s’Heerenberg bij Specialist. Samen met mijn vriendin heb ik in Frankrijk gewoond en daar ook tracks en hardloopwedstrijden gelopen.  Af en toe moet je jezelf ook rust geven tussen de wedstrijden door’’, aldus een gemotiveerde Morgan. De sterk gemotiveerde  Jordy kloet van Argo uit Doetinchem had pittig getraind, richt zich meer op kortere afstanden,  moest halverwege wat gas terugnemen, maar liep zich uiteindelijk  naar een uitstekende tweede plek in 55.45 minuten. ‘’Ik wilde Luuk wat tegenstand bieden in het begin. Ik liep de 14 kilometer, concentreer me wat meer op de kortere afstanden nu. In de Beekse crosscompetitie overweeg ik de tien kilometer mee te  doen.’’ Bo Meerbeek uit Doetinchem was erg blij met haar overwinning bij de vrouwen in 1.02.58 uur. ‘’Ik neig naar wat langere afstanden. Dat bevalt me goed. Het is gewoon een kwestie van proberen. Ik ben voorstander van een recht parcours. Hier kom ik goed uit de voeten. Dit was echt een fraai rondje. Net als Jordy loop ik de 7,5 kilometer in de Montferlandrun.’’  Op enige afstand volgde Denise van der Donk uit Groenlo met 1.06.20 uur. Derde dame werd Susan Zweers uit Doetinchem in 1.12.10 uur. 

Snelste op de 7 kilometer werd Luuk Nusselder van Argo in 25.02 minuten. ‘’Ik ben dik tevreden. Ik startte wat behoudend, maar kon al snel afstand nemen van de rest. Jorit , mijn clubgenoot die de 14 kilometer liep, ging in het begin nog even mee. Er waren wel veel rechte wegen op het parcours, waardoor de wind de overhand kreeg. Ik heb nooit langer dan 7,5 kilometer wedstrijd gelopen. Volgende week lopen we met een groep van het Argotopteam mee in de Boekeldercross in Aalten. Ook loop ik mee in de Montferlandrun op de 7,5 kilometer.’’ Nusselder werd  gevolgd op dertig tellen door veteraan Frank Reintjes uit Oud-Zevenaar. ‘’Na de Bridge to Bridge heb ik weer vertrouwen. Met mijn kuitblessure gaat het goed. Het trainen gaat super. Hier in Beek heb ik met een hartslagmeter om gelopen. Je merkt dat je ouder wordt, maar kan nog goed meekomen met de jeugd. Dit is een mooie test voor de Montferlandrun.’’ Dennis Lankveld uit Varsseveld werd derde in 26.05 minuten. Oudste deelnemer in de herfstloop was Johan Schrader uit Spankeren, een van de trouwe lopers in Beek. Dit jaar geen supertijden, maar met 150 voldane deelnemers zal de herfstloop Beek een vervolg hebben. Iedereen was uiterst tevreden over het mooie parcours. In totaal waren 45 vrijwilligers Stichting Omloop Beek behulpzaam. Ook de EHBO was weer van de partij. Voorzitter Jan Leuverink van de Stichting Omloop Beek reikte na afloop van elke afstand de prijzen uit. 
Jorik wordt geïnterviewd door Benno Stevering

Geen opmerkingen: