maandag 27 april 2020

Verslag van de virtuele Koningsloop in Aalten - deel 1

van links naar rechts Gerben Heinen, Evert Teunissen en Dennis ter Veldhuis
Dit jaar is de Koningsloop afgelast. We lezen de oproep van AVA’70 dat er een virtuele Koningsloop wordt gehouden. Geweldig leuk initiatief, we schrijven ons in en bedenken zelf een route van 5km. We staan met drie AVA’70 lopers aan de start in Prins Bernhardstraat en nemen alle richtlijnen die zijn afgegeven in acht. Netto tijden worden er later die dag per mail aan de organisatie doorgegeven.

De zon schijnt heerlijk, ondanks de problemen is het een mooie dag. In deze virtuele wedstrijd komen 3 plaatselijke AVA’70 lopers aan de start. Evert is de man die met versleten Asics, doorzettingsvermogen en met zijn onmiskenbare bril met donker glas cool om zich heen kijkt. Gerben Heinen daar in tegen, die is de rust zelf en steekt zijn hand op en wil als eerste starten. Dennis loopt zenuwachtig rond en geeft duidelijke veiligheidsaanwijzingen om besmettingsgevaar te voorkomen.

Met een 60 seconden verschil starten de lopers, geheel volgens plan is de startlocatie de Prins Bernardstraat. Via de Wilhelminastraat draaien de lopers de Haartsestraat op. Hard linksaf de Eskesweg op, adem weer herpakken na de moeilijke passage van de tunnel. De lopers moeten de Sahara van de Oostermanweg door, deze loopt langs het zwembad. Het laatste stuk over ’t Smees komt in zicht, veel snelheid is er niet meer in de benen. De brandende zon dwingt de lopers om rustiger aan te doen. Via de Oranjelaan duiken we rechtsaf de Julianastraat in, de laatste meters en we hebben de 5 km aangetikt!

Tevreden staat we elkaar op gepaste afstand aan te kijken, we hebben goed gelopen en zijn tevreden. Onze tijden worden doorgegeven aan de organisatie van AVA’70. We staan in de Eindstand Virtuele Koningsloop en volgend jaar graag weer starten op de Markt! 

Dennis ter Veldhuis

Geen opmerkingen: