vrijdag 23 augustus 2013

Verslag en foto's van de 3e donkere herfst trainingsloop

van links naar rechts Davy Sleijster, Andre Bruil, Henk Mengers, Walter Vaags, Ingrid van Zolingen, Christian Reinders, Marco van Rijs, Marieke Prinsen, Andre Bleumink, Geert Wevers, Henrie Drenthel en Heini Rave

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum


Primeur Bekendelse Night Lauf

Afgelopen vrijdag vond de primeur plaats van de allereerste Bekkendelse Night Lauf. Organisator Henri Drenthel had elf deelnemers enthousiast weten te krijgen om samen met hem deze hachelijke expeditie aan te gaan. Voorwaarde: hoofdlamp verplicht en droge kleren en schoenen. Men was gewaarschuwd! Start en Finish was aan de Eekelderweg in Winterswijk. Achter de parkeerplaats van Vrijetijdsmarkt Obelink, vlak bij de voormalige vuilnisbelt, vertrokken de aanwezigen om 21.01 uur voor een nieuw avontuur.

Al na twee kilometer bereikten we de oevers van de Boven-Slinge. Deze beek slingert door de Bekendelle, een natuurgebied ten zuiden van Winterswijk. De Bekendelle is een oud loofbos en maakt o.a. deel uit van het leefgebied van de ijsvogel. Deze vogel bouwt zijn nesten in de steile oevers van de beek, maar deze avond liet iedereen dat (ijs)koud. Het lopen verdiende volledige concentratie, want je zou maar eens te water raken…of achter raken in het donkere bos.

De Boven-Slinge kun je op twee manieren benaderen. Je kunt de paden langs de oevers volgen of….. er dwars door heen. Je begrijpt het al, dat laatste! Vooral Ingrid liep al tierend verder. Ze had net haar nieuwste hardloopschoenen vol laten zuigen met het Bekendelse water. Al soppend vervolgden ook de rest van de lopers z’n weg.

De loop (of was het een trail…??) ging verder over bospaden, de Oude Bocholtse Baan en over brede stille zandpaden door het prachtige, met maneschijn verlichtte, buitengebied. Na anderhalf uur lopen bereikten we bijna het basiskamp. Bijna zeg ik… Als toetje had Henri de voormalige vuilnisbelt nog op het programma. Naar boven, naar beneden, links rechts, weer naar boven, links, weer naar beneden…, boven, zucht… enz. En dat in het donker met een klein lampje op je voorhoofd. Ik weet nu ook dat ik enkelbanden heb. Ik kwam er vanmorgen achter dat ik met de linker bijna kan touwtje springen.

Na ongeveer twintig minuten bereikten we dan eindelijk het basiskamp. Schoenen en kleding werden verwisseld en koelboxen werden snel los getrokken. De Radlers en rosé en voor de chauffeurs water, vonden tijdens de sfeervolle nabespreking gretig aftrek. Ook borrelnootjes, salami en tapashapjes vonden de weg naar de hongerige magen. Het was heerlijk nagenieten na een prachtige tocht door het buitengebied van Winterswijk.

Henri bedankt!

Groet,
Andre Bruil 
Gelopen route, met op het einde van de route bijna twee kilometer over de voormalige vuilnisbelt

9 opmerkingen:

Geert zei

Mooie route, heerlijk loopweer, natte pootjes en een gezellige nazit, wat wil een mens nog meer? Bedankt Henrie en de anderen voor weer een prachtige avond.

André Bleumink zei

Het was geweldig gisteravond. De foto's zijn beter geworden dan ik had verwacht in het donker.

Marco zei

Errug leuk om te doen! mooi route was het zekers Thx

Unknown zei

Ben nog steeds aan het na genieten heb me heerlijk vermaakt.

Anoniem zei

Wat is winterswijk toch mooi in het donker. Ik heb erg genoten.
Bedankt voor deze mooie avond.

Henk Mengers

Anoniem zei

Het was een top avond. Genieten in het donker en vooral de oversteek door het water was al de moeite waard. Leuke tocht en top gezellschap. Henri bedankt hiervoor.

Christian Reinders

Walter zei

Wat mij betreft maken we hier een gewoonte van!

Eric Hoogerbrug zei

Noteer mij maar voor de volgende editie!

Harro zei

Mooie tocht, mooi verhaal.

Jaloers gelezen!!

Er komt een dag en dan pak ik zulke tochtjes ook weer mee. Kan niet wachten.....