zaterdag 17 augustus 2013

Groenlo 6e Dwars deur Grolle 5 km - 19.48 min - 19e plaats

De AVA'70 deelnemers in Groenlo
Voor de wedstrijd komt Mark Kleve uit Borculo bij me met de vraag of ik nog een paar sokken over heb want hij heeft ze vergeten mee te nemen. Toevallig heb ik nog een extra paar in de tas zitten en hij kan ze zolang wel lenen. Achteraf denk ik wel dat ik hem de "snelle sokken" heb gegeven want in de wedstrijd loopt hij steeds een goede honderd meter voor me (19,27 min).

Toch ben ik vandaag dik tevreden met mijn tijd van 19,48 minuten en voor het eerst sinds maanden heb ik weer eens het gevoel dat het de goede kant op gaat. Ik haal in de wedstrijd zelfs meer mensen in dan dat ik zelf wordt ingehaald en dat is toch lange tijd anders geweest. Ik moet wel zeggen dat het parcours in Groenlo mij ook wel ligt. Het is verhard en er zit geen enkel hoogteverschil in.

Als ik me ongeveer een uur van te voren inschrijf, vraagt er naast me iemand of er veel belangstelling is. Ik hoor dat hij nummer zeven is en dat ze geen idee hebben hoeveel na-inschrijvingen er nog gaan komen. Dat klinkt niet erg goed maar met de start om 16.00 uur hoor ik de omroeper zeggen dat er toch nog 80 atleten aan de start staan. Dat valt dus nog enigszins mee.

Met het warmlopen blijkt dat de finish 200 meter verder ligt dan de laatste keer dat ik mee deed, dus dan zal de start ook wel ergens anders zijn. Het blijkt dat deze ongeveer bij het inschrijfpunt is en dat we tien meter na de start een scherpe bocht ingaan. Lijkt me niet erg handig maar het verloopt allemaal zonder problemen. 

Na de wedstrijd bekijk ik nog even een stukje van de wielerronde, dat over hetzelfde parcours gaat. Als Mark me de sokken weer terug heeft gebracht, stap ik weer tevreden in de auto op weg naar Aalten. Ik hoop dat ik deze vorm kan vasthouden en misschien zit er nog wel ietsje meer in?

Net over de finish

Geen opmerkingen: