dinsdag 20 augustus 2013

Verslag van de 2e Twee Bruggenloop in Winterswijk

Mark te Brake, Andre Plette en Lars Duistermaat

TWEE BRUGGENLOOP BLIJKT SPORTIEVE TREKPLEISTER

door Frank Roos
  
De 2e editie van de Twee Bruggenloop was er eentje om in te lijsten…Een recorddeelname van ruim 400 atleten en atletes, uitstekende weersomstandigheden en een grote publieke belangstelling zorgden voor een prachtig sportevenement.

Vanaf 18.30 uur konden de wandelaars van start voor een prachtige ronde in het buitengebied van Bredevoort en Corle. Om 19.00 uur waren het de mascottes van het animatieteam van Vakantiepark de Twee Bruggen, die de jongste talenten lieten vertrekken voor hun hardloopwedstrijd over 1 kilometer. Vanaf het begin ging het direct al bijzonder hard en met name Tijn Baumann liet er bij de jongens geen gras over groeien wie de sterkste was. In recordtijd was hij terug bij de finish en eiste de eerste plek voor zich op. Laurian Luimes uit de AVA-school kwam net een fractie te kort voor het podium en werd verdienstelijk 4e. Annerieke Plette uit Oosterwolde besloot haar vakantie nuttig te besteden en liet zien over veel talent te beschikken, want bij de meisjes zegevierde ze op de 1000 meter, voor Marit Kleinbussink van AVA`70, die op haar beurt clubgenote Lotte Klein Nibbelink weer achter zich liet.

Een kwartier later was het de beurt aan de oudere jeugd voor de wedstrijd over 2 kilometer, waarbij de jongens en meisjes 4 ronden over het Vakantiepark moesten lopen. Linde Klein Nibbelink zette tijdens de zomeravondlopen al uitstekende prestaties neer en ook dit keer bleek ze veruit de sterkste. Janneke Gelderblom werd knap derde bij de meisjes. Bij de jongens liet Zowie ten Hove zien, dat hij de juiste vorm te pakken heeft. Langzaam liep hij bij zijn concurrenten weg en pakte de zege. Opmerkelijk was de uitstekende 2e plek voor wielrenner Joël Brethouwer, die aantoonde een veelzijdig sporttalent te zijn. Brons was er voor Ruben Boekelder, die daarmee zorgde voor geelblauw succes.

Ruim 300 atleten en atletes stonden aan de start van de run over 6 kilometer en het was een schitterend gezicht toen de hele meute zich na het startschot in beweging zette en als een lang en kleurig lint op pad ging. AVA`70-atleet Mark te Brake nam al snel na het begin de koppositie in handen en liep een ijzersterke wedstrijd. De prachtige route rond de Slingeplas legde hij in een hoog tempo af en finishte in een schitterende eindtijd van 19 minuten en 32 seconden. Hij verpulverde zijn eigen parcoursrecord met maar liefst meer dan een minuut en een massaal applaus voor zijn geweldige prestatie was zijn beloning van het publiek. Andre Plette uit Oosterwolde werd op een kleine minuut tweede, terwijl Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk de derde plek voor zich opeiste. 

Lisa te Molder was bij de Dames de sterkste met een hele snelle tijd van 24,57 minuten, maar ze moest diep gaan voor haar overwinning. Ze werd namelijk op korte afstand gevolgd door de Aaltense Cindy Brusse, die uiteindelijk op 5 tellen volgde. Op de verdienstelijke vijfde positie kwam Ingrid van Zolingen als eerste atlete van AVA`70 over de meet. 

Bij de finish was duidelijk zichtbaar, dat veel deelnemers diep waren gegaan om de eindstreep te bereiken. Vlak voor de meet werden de lopers en loopsters muzikaal onthaald door dweilorkest “Toontje Ongeregeld” en kon de eindspurt worden ingezet. Tenslotte stond er bij de sfeervolle finish altijd nog spreekstalmeester Henk Borgmeijer, die voor bijna elke deelnemer een waterval aan complimenten of opbeurende woorden in petto had. Dit tot genoegen van de atleten, maar zeker ook van het talrijke publiek. 

De 2e editie van de Twee Bruggenloop op 20 augustus was een prachtig sportevenement waar door de organisatie, die in handen was van AVA`70 en Vakantiepark de Twee Bruggen, met grote tevredenheid op wordt teruggekeken! 
Lisa te Molder (380), met net achter haar Cindy Brusse (rose shirt)

Geen opmerkingen: