donderdag 12 mei 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 132

Gertjan Bentert, Erwin Wamelink, Tim te Brake en Björn Weier
Lex Laufexperte Björn Weier: wat een topzaak!

Soms sla je steil achterover van verbazing. Van die situaties die jaren later nog steeds niet te bevatten zijn. Neem nu die 5-1 overwinning van Oranje op Spanje bij het laatste WK voetbal, de gouden 200 meter van Dafne of de verkeerde wissel van Sven Kramer. Eens in de zoveel tijd heb je wel van die vreemde momenten. Een paar maanden terug stond ik wederom met mijn bek vol tanden. Ik kreeg een mailtje van Björn Weier. Ik zal de mail krachtig samenvatten: hij wilde mij graag sponsoren. Nadat ik de mail een keer of zes gelezen had, kon ik het nog steeds niet geloven, het was immers bijna 1 april. Maar goed, Duitsers en humor..

Even later hoorde ik dat Gertjan Bentert en Tim te Brake ook waren benaderd door de Sympathieke ondernemer uit Bocholt. Deze keuzes begrijp ik wel. Tim timmert (geen woordgrap) lekker aan de weg en Gertjan heeft zelfs de ambitie uitgesproken om ooit de wereldtop te bereiken. De uitverkiezing voor mij is wel opmerkelijk. Buiten het feit dat ik een blonde adonis ben, rap van de tong, messcherp, beschik over een fantastisch gevoel voor humor en bekend sta om mijn bescheidenheid, is mijn sportieve erelijst niet van dien aard om mee te pronken. Hoe dan ook, deze kans laat ik niet schieten.

Inmiddels ben ik lid van het ‘Lex Bocholt Running Team’, sta ik met naam en toenaam vermeld op de website van Björn Weier, heb ik een mooie set sponsorkleding en gloednieuwe hardloopschoentjes. Wat mij betreft is dit nu al de grap van het jaar. Ik moet toegeven dat ik naast mijn nieuwe teammaatjes (Jonathan Kolks, Stefan Ritte en Jana Gross-Hardt) een beetje verbleek maar daar lig ik eerlijk gezegd ook niet wakker van.
Om mijn tegenvallende sportieve prestaties enigszins te compenseren en om de sponsor (Lex Laufexperte Björn Weier) toch een dienst te bewijzen, zal ik overal waar ik kom, tot vervelends toe, zijn naam roepen en zal ik met trots de blauw sponsorkleding dragen. Want naast dat Björn Weier een bijzonder sympathieke figuur is die de Nederlandse taal al helemaal onder de knie heeft, is het ook een geweldige verkoper die een heel omvangrijk klantenbestand verdient. Ik zal zeggen, neem gerust een keer een kijkje in zijn geweldige sportzaak in Bocholt (Westend 31-39)!

Björn bedankt voor deze mooie kans en ik ga mijn uiterste best doen om je niet teleur te stellen!

Geen opmerkingen: