zondag 29 mei 2016

Verslag van de achtste triathlon in de Luttenberg

De start van het zwemgedeelte
Twee weken terug bij de achtste triathlon bij de UT in Enschede was ik dik tevreden met 1.08.50 uur. Ik hoop natuurlijk op een herhaling van het goede gevoel van die dag. De temperatuur is vandaag in elk geval meer mijn ding met 20 graden. Het eerste wat ik doe is de buienradar checken, het wordt spannend of het droog blijft tijdens de wedstrijd. Het is zoals gezegd in elk geval niet koud.

De start van mij is om half 12 en om kwart over 9 rijd ik weg, het is een goed uur rijden dus tijd genoeg. Eten doe ik onderweg een fles water mee en de radio aan heerlijk. Sinds de tom/tom kijk ik nooit meer op de kaart en vertrouw volledig op "tommie". Vijf kilometer voor Luttenberg kom ik een bord tegen verboden in te rijden (i.v.m. afzetting fietsparcours), ik zie een paar vrijwilligers van de triathlon en vraag hoe te rijden. Het was iets verder rijden dan verwacht en dan ook nog omrijden, mijn hartslag gaat gelijk omhoog. Rustig blijven is het beste. 10 over half 11 ben ik op de parkeerplaats en haal snel alle spullen uit de auto en fiets snel naar de inschrijving. Daar aangekomen staat er een hele rij voor de tafel te wachten en het lijkt erop dat er niet veel doorstroming inzit. Er worden meer opmerkingen gemaakt maar dit helpt natuurlijk niet veel. 5 voor 11 heb ik alle spullen en ga naar de fiets, nummer op de fiets nummer op de startband, helm op en snel naar de wisselzone. Dit gaat allemaal voortvarend en 5 over 11 heb ik de fiets aan de steigerbuis hangen. Alles op de goede plek leggen en om kwart over 11 is de briefing van de organisatie. Het komt allemaal goed.


Onze startserie is de eerste naar de kwart triathlon (het zwemmen is hier in een zwembad). 3 min voor half 12 gaat de laatste deelnemer uit het water en kunnen wij richting zwembad. Inzwemmen is er niet bij het water in, snel overleggen welke tijden er worden gezwommen en ik ga weer als laatste zwemmen. Het verschil in niveau is behoorlijk groot en al snel word ik ingehaald, de man voor mij zwemt te hard om goed in te halen en te zacht om lekker te zwemmen. Ik doe 1 poging om hem in te halen maar ik merk al snel dat dit niet goed is. Mijzelf over de kop zwemmen heeft geen zin, meestal wreekt zich dit later in de wedstrijd. Na 200 meter zwemmen sla ik in 1 keer op de lijn in het water!!! "ik denk wat is dit dan???" blijkt de lijn losgegaan van de kant, geeft even onrust in de baan. 

Na 9 minuten zwemmen klim ik uit het water en ren naar de fiets, het voelt allemaal goed en de wissel verloopt snel. Ik ren naar de uitgang van de wisselzone hier moeten we een haakse bocht naar links, hier liggen rubberen matten. Op de mat schiet mijn linker voet weg en ik val keihard aan de grond. Niks aan de hand en ik ren verder. Op de fiets gaat het gelijk goed het eerste stuk de wind in de rug en licht glooiend naar beneden, na een paar kilometer een klein bultje naar boven en dit loopt gelijk goed, ik weet het fietsen gaat goed komen. We zitten met 3 man bij elkaar en op een sportieve manier wisselen we continue van plek. Bult op ga ik voorbij, naar beneden komen ze mij weer voorbij. We voorkomen netjes dat er gestayerd wordt, maar door het competitieve word onze prestatie beter. Voor de wissel fietsen lopen doe ik in het laatste stuk de schoenen vast uit op de fiets. Ik spring van de fiets en ren richting wisselzone........en blijf met het stuur achter het lint haken, de schoen valt van de fiets. Dit kost weer tijd. De wissel gaat snel.

Het lopen voelt gelijk goed het is een parcours dat een paar bulten heeft, het maakt mij niet uit het voelt gewoon goed. De beide heren waar ik tijdens het fietsen mee aan het knokken was zijn met het lopen een maatje te groot voor mij. Dat was voor hun erop en erover. Ik loop mijn eigen wedstrijd en dat gaat gewoon goed. De zon komt af en toe door en dan wordt het gelijk broeierig warm. Mijn finish is na 1 uur, 9 minuten en 20 seconden, ik word 27e overall met een totaal aantal deelnemers van 134, dus tevreden (zwemtijd 9.13 minuten, fietstijd 35.18 minuten en looptijd 22.23 minuten), op naar de triathlon in Aalten.

Sportieve groet, 

Gerben Duenk

1 opmerking:

André Balke zei

Mooie prestatie Gerben.