zaterdag 14 mei 2016

Doetinchem 26e 5x5 Estafette 5 km - 20.03 min - (1:39:31 - 8e plaats)

van links naar rechts Wim Brinkman, Hans Jentink, Geert Wevers, Patrick Weijers en Roy Mengerink

Begin mei kwam er pas een opgave formulier in de kantine bij AVA'70 te hangen voor de 5x5 Estafetteloop in Doetinchem en dit is één van de wedstrijden waar ik bijna ieder jaar wel aan mee doe. In de laatste 13 jaar heb ik in 11 edities aan de start gestaan. Na het opgeven en het uitzoeken van de atleten door de trainers Theo Stronks en Marco van Rijs ben ik ingedeeld in het tweede team. Het is meer dan een maand geleden dat ik mijn laatste wedstrijd in Rotterdam heb gelopen en dan ben je altijd weer benieuwd hoe het er voor staat. 

Na het maken van de traditionele teamfoto loop ik eens rustig naar het 1 kilometerpunt toe, keer me daar om en loop dezelfde weg terug. De warming-up zit er op en ik begeef me als eerste loper naar het startvak. Hier sta ik met 91 andere atleten te wachten tot het moment dat we mogen gaan. Als het startschot gevallen is lopen we aan de achterkant van het sportpark de verharde weg op, dat al snel overgaat in een zandpad. De eerste kilometer (3,45 minuten) loopt lekker met de wind in de rug maar dat veranderd na de 2e kilometer (7,45 min). 

Op het lange rechte stuk weg krijgen we de wind vol tegen en dit duurt bijna tot de 4e kilometer (16,15 min). Na de slootkant en de voetbalvelden loop ik de baan weer op en als ik op mijn horloge kijk kan ik zelfs nog in de buurt van de 20 minuten komen. Met een uiterste krachtinspanning haal ik het net niet en als Hans Jentink mij aflost, staat de klok er net boven. Het is de eerste keer in die elf jaar dat ik er langer dan 20 minuten over doe maar ik ben tevreden met mijn tijd.

Hans loopt een prima race in 19:35 minuten en 3e loper Wim Brinkman doet hier bijna niet voor onder (19:39 min). Roy Mengerink houdt de klok ook onder de 20 minuten (19:55 min) en slotloper Patrick Weijers, die de slechtste weersomstandigheden heeft, eindigt de 5x5 Estafette met een 20:22 minuten. Met een totaaltijd van 1:39:31 uur, hebben we gemiddeld onder de 20 minuten gelopen wat goed is voor een 8e plaats.

Geen opmerkingen: