zaterdag 21 mei 2016

Verslag van de 16e Gerard Tebroke Memorial in Aalten

Jesper van der Wielen
Schitterende prestaties bij 16e GTM Loop AVA'70

Een groot en kwalitatief sterk deelnemersveld, een schitterende hardlooparena, prachtig loopweer en veel publiek, maakten de 16e editie van de GTM-loop afgelopen zaterdag tot een prachtig sportevenement. Om kwart over 5 in de middag klonk het startschot voor de jongste talenten bij de Intertoys Kidsrun. Het opmerkelijke was, dat de meesten er al een hele sportdag op hadden zitten i.v.m. een andere wedstrijd. Toch ging het bijzonder hard bij deze kanjers en het mooie was dat het podium geheel geel kleurde, zowel bij de jongens en meisjes. Dit uiteraard tot groot enthousiasme van het publiek. Sven Meinen was veruit de snelste, gevolgd door Tim Houwers en Thom Berkelder. Mirthe Luiten beklom de hoogste trede bij de meisjes, terwijl Amber ter Horst tweede werd en Isa Grevink derde. Daarna was het de beurt aan de jeugd tot en met 15 jaar om hun kunnen te tonen. Ook hier gebeurde datgene, wat bijna niemand voor mogelijk had gehouden, namelijk een volledig Aaltens podium. Bij de jongens was Mees Prinsen prima op dreef en zegevierde, voor Daan Winkelhorst en Michiel Wellink. Bij de meisjes toonde Noa Luimes al haar talenten en won de wedstrijd. De tweede plaats was er voor Evi Nijman, terwijl Norah Rusink derde werd.

Een enorm peloton atleten en atletes stond aan de start van de GUV 5 kilometerrun. Het veelkleurige peloton liep in totaal 3 ronden met evenveel passages dwars door café Leuven. Het pittige parcours en de warme weersomstandigheden deden een behoorlijke aanslag op de lopers en dat was te zien en te merken bij de finish. Siray Awal Aman toonde zijn uitstekende talent. De jonge loper van het ARGO-topteam  liep een nieuw parcoursrecord in een prachtige tijd van 16,01 minuten. AVA`70-junior Tim Mengerink liep eveneens een ijzersterke wedstrijd en werd 5e in de tijd van 17,43 minuten. Bij de Dames leidde Cindy Brussé van start tot finish en won de race in een fraaie tijd van 20,12 minuten. Zilver was er voor Linde Klein Nibbelink van de organiserende vereniging. Onderdeel van de 5 kilometerloop vormde ook de GUV Businessrun, waarvoor zich een 12-tal teams hadden aangemeld. Het team van Sport-Balance.nl kwam met hele sterke lopers in actie en de tijd van de 3 snelste atleten was met 55,35 minuten, veruit de sterkste. Een tweede plaats was er voor het Molenmakkers Topteam, terwijl het gezelschap van Boekelder Betonboren en Zagen zich als derde mocht laten huldigen.

Als je van de organisatie op de Farmlight 10 kilometerrun startnummer 1 krijgt toegewezen, schept dat verwachtingen. Jesper van der Wielen keerde na een jaar van het nodige blessureleed terug aan het wedstrijdvorm en toonde gelijk zijn klasse. De sympathieke topatleet uit Nijmegen, ging nog enigszins voorzichtig van start, maar gaandeweg de race, voerde hij het tempo flink op. Speaker en spraakwaterval, Henk Borgmeijer zweepte het publiek nog eens flink op en onder luid applaus kwam van der Wielen als winnaar de Markt op sprinten en finishte in een uitstekende eindtijd van 31,33 minuten. Op enige afstand klasseerden een duo uit Marokko zich als de nummer 2 en 3. AVA`70-lid Mark te Brake had het zwaar op het selectieve parcours en eindigde op de 8e plek, wat het als snelste verenigingsloper een fraaie beker opleverde.  Bij de Dames moest Jacelyn Gruppen het de hele wedstrijd alleen doen en kon het snelle begintempo niet vasthouden. Met een prima tijd van 37,32 minuten mocht ze zich als winnares laten feliciteren. Voor de snelste dame van AVA`70, Ingrid van Zolingen, had de organisatie eveneens een trofee in petto.

Na afloop keek de organisatie zeer tevreden terug op de 16e editie van de GTM-loop. De uitstekende prestaties van de honderden deelnemers, het vele publiek, de prachtige sfeer en de enthousiaste inzet van de tientallen vrijwilligers van AVA`70, zorgden voor een schitterend verlopen sportevenement in het centrum van Aalten!