zondag 22 mei 2016

Marikenloop met bruisend programma

Marikenloop 2013
De organisatie van de 14e Marikenloop is klaar om met de ruim 10.000 deelneemsters en het publiek een bruisend hardloopfeest neer te zetten op zondag 22 mei. De grootste ladiesrun van Nederland is dit jaar nog leuker met nieuwe workshops en een uitgebreide MarikenloopExpo met live muziek en entertainment, diverse horecagelegenheden en stands op het gebied van sport, lifestyle en verzorging.

De grote MarikenloopExpo biedt de gehele dag een divers entertainment aanbod. Op het podium vindt een paaldansshow, hoelahoepdemonstratie en modeshow plaats, afgewisseld met swingende muziek van een DJ die ondersteund wordt door Saxotone. Naast deze optredens kunnen deelneemsters meedoen aan workshops yoga en Food ’n Running. Shoppen kan bij de ruim dertig stands waar sport-, lifestyle- en verzorgingsproducten worden aangeboden. Nagenieten van de wedstrijd kan met een hapje en drankje van de horecagelegenheden op het terras. Kinderen vermaken zich op het KION Kinderplein.

De winnaressen van de afgelopen twee edities van de Marikenloop, Ruth van der Meijden en Irene van Lieshout, nemen het bij de 14e Marikenloop tegen elkaar op. Naast hen komen nog diverse andere Nederlandse toploopsters aan de start van de vijf kilometer. Liefst zeven loopsters wisten al eens onder de 17 minuten te lopen. Onder hen zijn onder andere de Nijmeegse Christine Venhuizen en de 17-jarige Jasmijn Lau uit Velp. Team Zevenheuvelen-atlete Julia van Velthoven gaat op jacht naar het podium en een tijd onder de 17 minuten. De presentatie van de wedstrijd is in handen van Hart van Nederland presentatrice Evelien de Bruijn en vaste presentator Bert Pessink.

Goed doel Right To Play ontvangt tijdens de Marikenloop een cheque met het bedrag dat door de deelneemsters is gedoneerd aan de organisatie die zich inzet om kinderen met sport en spel te voorzien van de kennis en vaardighe​​den die ze nodig hebben om tegenslagen te overwinnen. De cheque wordt voor de warming-up van de 5 kilometer uitgereikt aan Right To Play-ambassadrice Nicolien Sauerbreij. Right To Play-ambassadrice Miranda Boonstra reikt de prijzen uit aan de winnaressen. Right To Play is ook aanwezig op de MarikenloopExpo. Deelneemsters kunnen daar nog een bijdrage leveren aan het goede doel.

De MarikenloopExpo bij het Radboud Sportcentrum is geopend van 10.00 uur tot en met 16.30 uur. Het startschot van de 5 kilometer wordt om 13.00 uur gegeven door burgemeester Hubert Bruls. De start van de 10 kilometer is om 14.15 uur. Meer informatie over de Marikenloop en de MarikenloopExpo is te vinden op www.marikenloop.nl

Geen opmerkingen: