donderdag 15 december 2016

Aankondiging van de 49e Dijkencross in Pannerden


De start van de Dijkencross op 10 januari 2016
Nieuwe editie Dijkencross Pannerden 2016-2017

PANNERDEN – De Dijkencross Pannerden kent een rijke historie. Twee personen, een weddenschap inzet, het nodige bier. Er werd gestreden om wie de beste conditie zou hebben, de voetballer of de scheidsrechter. Uiteindelijk bleek de scheidsrechter over 15 kilometer via de dijken in Pannerden en omstreken de beste conditie te beschikken. Een weddenschap met gevolgen, want de Dijkencross was geboren. Ruim 49 jaar hadden deze twee personen er geen enkele notie van welke gevolgen deze schijnbaar argeloze weddenschap teweeg zou brengen in Pannerden. Deze twee personen en het destijds in allerijl gevormd comite waren de grondleggers van de Dijkencross Pannerden. Na enkele jaren bevolkten honderden lopers en loopsters, de laatste twee zondagen van het jaar en de eerste twee zondagen van het daaropvolgende jaar, de dijken rondom Pannerden. Wind, regen, hagel en sneeuw trotserend. Zoals een correspondent van de Gelderlander destijds in zijn krant schreef: ’t trotseren van de elementen maakt de Dijkencross speciaal. De Dijkencross Pannerden werd een begrip in de atletiekwereld en werd opgenomen in de trimloopboekjes van de KNAU en trok vele atleten uit alle windstreken. Ook bekende atleten vonden de weg naar Pannerden zoals Gerard Tebroke, Gerard Nijboer, Marcel Versteeg en niet te vergeten Bram Som. Som begon in zijn jeugdjaren in Pannerden aan zijn mooie carrière als atleet. Maar ook atleten waaronder Tijs Groen en Frank Futselaar hebben zich van al het scherpst van de snede laten zien in Pannerden.  

In 2018 bestaat de Dijkencross Pannerden 50 jaar. De jaarlijkse Dijkencross Pannerden staat weer voor de deur. Er wordt al volop getraind. Tijd om goed voor de dag te komen tijdens deze cross. Atleten uit de gehele regio, zowel wedstrijdlopers als recreanten zullen zich meten tegen de weersomstandigheden en op jacht gaan naar een scherpte tijd. De cross van de editie 2016-2017 vindt plaats op zondag 18 december, maandag 26 december, zondag 31 december en op zondag 8 januari. Het is dit keer een speciale editie vanwege de lopen die vallen op extra fraaie dagen, de tweede Kerstdag (aanvang: 9.30 uur) en op Oudejaarsdag (aanvang: 14.00 uur). Het comité Dijkencross zal de ontwikkelingen van de loopwereld blijven volgen. Via facebook werden de deelnemers gevraagd hoe ze tegenover mogelijke veranderingen stonden. Conclusie is dat voor deze editie alles bij het oude blijft en ook de handmatige tijdwaarneming nog steeds geschiedt zoals dat altijd gedaan werd bij de Dijkencross. Wel komt er een finishfuik waarbij men op volgorde van binnenkomst door het smalle gedeelte loopt, want op die plaats worden de nummers genoteerd. De verkeersregelaars hebben weer hun jaarlijkse cursus gedaan en kunnen weer een jaar vooruit. Het comité Dijkencross hoopt ook dit keer weer op een enthousiaste en goede deelname. U bent van harte welkom in Pannerden en u wordt een gezellige en prettige cross toegewenst.

Programma 5 kilometer, 10 kilometer (jeugdloop tot 13 jaar over 2500 meter). Er zijn diverse categorieën, waaronder heren tot en met 39 jaar, heren 40 tot en met 49 jaar, heren 50 plus, Dames tot en met 39 jaar, Dames 40 plus, jeugd 13 tot en met 15 jaar. Er wordt op vier zondagen gelopen, voor het klassement moet men drie van de vier wedstrijden hebben meegelopen. Er is geen douchegelegenheid, maar wel omkleedruimte aanwezig. Indien men drie keer heeft meegelopen zijn er prachtige inloopshirts.

1e loop op zondag 18 december 2016
2e loop op maandag 26 december 2016. (2e kerstdag)
3e loop op zaterdag 31 december 2016. (Oudejaarsdag)
4e loop op zondag 8 januari 2017


De aanvangstijden zijn:
2,5 Kilometer begint om 09.31 uur.   Oudejaarsdag om 14.01 uur
5 Kilometer begint om    09.30 uur.   Oudejaarsdag om 14.00 uur
10 Kilometer begint om 10.30 uur.    Oudejaarsdag om 15.00 uur 


Klik op de link voor meer informatie

site organisatie

Geen opmerkingen: