dinsdag 20 december 2016

Posbankmoord: 'Alex Wiegmink doodgeschoten vanwege zijn auto'

Alex Wiegmink is doodgeschoten omdat hij de verdachten Frank S. en Souris R. betrapte bij het stelen van zijn auto. Dat heeft zijn broer Peter Wiegmink dinsdagavond verklaard. In het programma 'Helden van 2016' van TV Gelderland zei Peter Wiegmink: ,,Ik mag het nu eindelijk vertellen van het coldcaseteam. De reden waarom Alex doodgeschoten is, is eigenlijk een hele simpele: ze wilden gewoon zijn auto hebben. Een hele bizarre reden natuurlijk."

Alex Wiegmink (44) werd op 20 januari 2003 om het leven gebracht op een parkeerplaats bij de Posbank in Rheden. Zijn lichaam werd later teruggevonden in zijn uitgebrande auto in het Noord-Brabantse Erp. Dertien jaar lang bleef de zaak onopgelost, tot een coldcaseteam van de politie Oost-Nederland de moordzaak opnieuw onderzocht. 

Bij terugkomst van een hardlooptraining betrapte hij de twee Brabanders. „Ze wilden zijn auto stelen voor andere criminele activiteiten in de regio”, zegt zijn broer. Hij heeft de informatie van het coldcaseteam dat hem afgelopen maandag heeft bijgepraat. In de zaak zitten twee Brabanders vast; een inwoner (43) van Veghel en een man van 55 uit Boekel. De Boekelnaar meldde zich vorige maand bij de politie na een uitzending van Opsporing Verzocht. (bron)

Geen opmerkingen: