zaterdag 17 december 2016

Stuksken voor het bruidspaar van onze muziekvrienden

Voor ons mooie bruidspaar
Zaterdag hebben we een mooi feestje gehad! Om een excuus te hebben voor het nuttigen van  het een en ander is er een bruiloft georganiseerd voor en door Avajanen. Marco en Ingrid wilden zich wel in het trouwpak hijsen om het feest op gang te helpen. Wat hebben ze toch veel over voor de vereniging!

Erwin Wamelink, Jerrel en Frank Roos hebben ons tranen met tuiten doen lachen. Frank werd geassisteerd door de kozakken André B, Geert W en André B. Ook allemaal vrijwillig. Voor de vereniging; kanjers zijn het! Dirk Vreman heeft de avond prachtig aan mekaar gepraat, die vervolgens knallend werd afgesloten door DJ Joppe!

Met mijn muziekvrienden hebben een fijn stuksken muziek mogen maken. Het was nou niet typisch bruiloftmuziek, maar liedjes met creatieve link naar onze mooie hardloopsport. Het anmekaarpraat verhaal van deze liedjes heb ik hier onder staan. Allicht een mooi stuksken om te lezen en te luisteren bij het verwerken van de kater. Marco en Ingrid (en natuurlijk Gerben, Martijn, Gerwin en Veronique) bedankt voor het mooie feest en dat we erbij mochten zijn! Nog vele jaren samen!

Stuksen voor het bruidspaar
Toen de ceremoniemeester mij vroeg of ik namens de club een stuksken voor ons mooie bruidspaar wilde maken, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken. Natuurlijk wil ik dat! Een stuksken met een betjen muziek zou leuk zijn hadden we zo gedacht. Marco was vroeger een legendarische DJ en heeft bij De Malle Jan heel wat harten sneller doen kloppen met zijn discobeats. Ingrid is getrouwd met de een na beste gitarist van Aalten. (De beste, muziekvriend Geert, staat hier naast me op ’t podium!) Dus een beetje muziek op deze sportieve bruiloft is meer dan gepast!

Samen met mijn muziekvrienden – ik zal ze straks aan u voorstellen – gaan we een uurtje “alternatieve hardloopmuziek” ten gehore brengen. Met een beetje fantasie en met een groot hardloophart is in de meeste muziek wel een link te leggen met onze mooie sport. Gaan we vanavond doen! Onze muziek wordt op de achtergrond begeleid met een diashow van Avajanen, uit het onmetelijke fotoarchief van neef Geert. Daar is Geert wel een paar avonden druk mee geweest. Bedankt Geert!

Laten we ons nu focussen op ons bruidspaar. Als er 2 van onze hardloopvrienden gaan trouwen, willen we hier natuurlijk even bij stilstaan. Best wel eens goed voor een hardloper, even stilstaan. Nu lopen Marco en Ingrid al heel lang samen. Nu is er wel eens praot van dat Gerdy en ik veel samen lopen, maar Marco en Ingrid lopen écht veel samen. Dus dat ze vandaag elkaar het ja-woord hebben gegeven is feitelijk meer dan logisch dan verrassend. Ik ben er overigens vanuit gegaan dat dit met goedkeuren van José en Gilbert gebeurd is…

Marco en Ingrid zijn een illuster trainersduo. Samen hebben ze de talenten van de B-groep onder hun hoede. Daarnaast lopen ze bijna wekelijks een wedstrijd, altijd samen uiteraard. Facebook staat er tenminste vol mee. En altijd weer die foto vanuit het autootje van Marco. Daar gaan ze weer! Vanavond gaan we ook samen op pad met Marco en Ingrid. We rennen van liedje naar liedje, samen met ons bruidspaar! Nu weten jullie wel dat Marco en Ingrid heel veel appen en facebooken met elkaar. Nu heb ik de hand weten te leggen op een app-communicatie, vooraf aan een trainingsavond…

“ Zeg Ingrid [smiley met een knipoog]”
“ Ja Marco? [smiley met een hartje]“
“ Vanavond weer een fijne duurloop met de B. Zin an? [smiley met zweetdruppeltjes]“
“ Zekers! [spierbal spierbal spierbal ] Zet je een mooie route uit” [smiley die een tong uitsteekt]
“ Natuurlijk schat!” [kussende smiley met een hartje]
“ Zeg Ingrid, had ik al eens gezegd dat ik het zo fijn vind om met je te rennen?“ [nogmaals zelfde smiley]
“ Haha, nee, eigenlijk niet! [smiley met vraagteken] Waarom eigenlijk? Om mijn mooie bips?” [onfatsoenlijk plaatje onfatsoenlijk plaatje onfatsoenlijk plaatje]
“ Euh…dat ook ja. Maar ook omdat je graag zie rennen. En graag hoor praten… Kortom, I like the way you walk, I like the way you talk, oh Suzie Q - CCR!”

“ Zeg Marco [bedenkelijke smiley]”
“ Ja lieverd [hartje]”
“ Kriew reange vanoavend? Als het gaat regenen komt er altijd maar zo’n klein groepje van de B. Wat dat betreft kunnen we beter trainers van de A worden, die lopen zelfs bij boezewind en jachtsnee…[spierbal spierbal spierbal]”
“ Ik check effen buienrader: No Rain – Blind Melon!”

“ Zullen we nog intervalletjes doen vanavond, meisje? [zwetende smiley]”
“ Mwah…[gapende smiley] ”
“ Is goed voor je hoor! [smiley met aureool]”
“ Dat zal. Waarom eigenlijk oh grote trainer? [klappende handjes]”
“ Ik leg het nog een keertje uit: een intervaltraining kun je vergelijken met een planten van een zaadje: je zaait een zaadje, verzorgt de aarde en geeft het zaadje vervolgens rust. Om te kunnen groeien. Als het zaadje een plantje is geworden kun je oogsten. Om vruchten te kunnen plukken van je trainingsarbeid moet je eerst zaaien. En laat Torre van De Staat daar nu een prachtig lied over geschreven hebben: Reap what we have sown – Janne Schra & Torre Florim. Komt ie!”

“ He Marco…”
“ Zeg ut eens kanjer [spierbal]”
“ Sinds jij in Barlo woont lopen we heel vaak die eindeloze wegen. Zoals de Barloseweg, de Aladnaweg en Boterdijk en zo [huilende smiley]. Kunnen we vanavond weer eens door je vertrouwde Bredevoort lopen?”
“Goed plan! [duimpje] Vanavond pakken we de Zwanenbroekweg!” [duimpje spierbal klappende handjes superman]
“Nee!” Geen Route 66 – Chuck Berry!

“ He Ingrid [ geen smiley]”
“ Wat hej?”
“ Hoo is het met de beentjes? [klein spierballetje]”
“ Goed, voelen goed. Heb zin om duftig wat meters te maken [hashtag omdat het kan]”
“ Aj… je weet dat ik na 15 afhaak he! En je weet toch dat ik niet zo ver kan met mijn sprinterslichaam? [plaatje patrick ikink]
“ Dat weet ik lieverd, maar jij bent toch mijn superman?” [plaatje superman]”
“ Ja, dat dat wel weer, maar niet te wied he! [smekende smiley]. Voor dat je het weet zijn we Too far gone – Neil Young

“Weet je wat ik zo mooi vind aan de hardlopen Marco?”
“ Mijn bips? [onfatsoenlijk plaatje onfatsoenlijk plaatje onfatsoenlijk plaatje]”
“ Nee, tuurlijk niet. Nee, het thuiskomen vind ik zo fijn. Na een uurtje rennen lekker douchen, kopje koffie met een stroopwafel, samen met José op de bank [hartje hartje hartje]”
“ [gapend smiley]”

Nu moet ik even de apperij onderbreken: het volgende liedje, Going home – Jon Allen, mag ik zo dadelijk alleen beginnen. Mijn hartslag zit inmiddels al op de 180. Muziek maken is net als hardlopen: samen is het zoveel leuker en gemakkelijker! De hoogste tijd om mijn muziekvrienden eens voor te stellen: Ida Sluuskes, verreweg Aaltens beste zangeres, en de fijnste masseur in de verre omstreken. Op de drums: Herman Jansen, de strakke ritmische motor van de band. Zou best eens handig zijn om Herman mee te nemen met een wedstrijd: loop je tenminste uiterst regelmatig! Op bas: Martijn Boland. Martijn is eigenlijk een begenadigd gitarist, maar bassen vindt hij ook goed. Als hij maar bij zijn Ida kan zijn! Tot slot gitarist Geert Heusinkveld. Met hardlopen kan ik hem wel voor blijven, maar zijn gitaarloopjes houd ik niet bij! Going home!

Natuurlijk zijn er best veel liedjes met “run” er in: Born to run van Bruce Springsteen, Run to you van Bryan Adams en zo. Wij vonden deze, erg fijn om te mee te zingen! Run – Snow Patrol

Onder de hardlopers begeven zich opvallend veel 40- en 50+’ers. De dames zijn vaak een stukje jonger. De mannen zitten feitelijk allemaal in de ontkennende fase. Ze denken dat ze nog jong zijn en dat ze nog steeds mee kunnen komen. Zie ook de profielfoto van Marco: 50+ maar nog wel een plaatje van superman op de borst. Marco, deze is voor jouw! Old man – Neil Young

Helaas zijn hardlopen en blessures onlosmakelijk verbonden met elkaar. Vooral in het begin, als het lekker loopt, wil je wel eens wat te veel. De trainers moeten de atleten vaak afremmen. Voor alle geblesseerden onder ons is het volgende lied! Het lied is ook voor de atleten die ons afgelopen jaar ontvallen zijn, zoals Gerard Demkes en Han Arentsen. Ook nog een beetje voor Jan Wevers. Toen ik samen met Gerdy een portret over hem heb geschreven hebben we dit lied in de tekst verwerkt. Fix you - Coldplay

Kom, we gaan naar ons laatste lied! Een fijn lied om even uit te slakkeren! Marco en Ingrid, van harte gefeliciteerd en heel erg bedankt voor jullie positieve energie die jullie in de club stoppen. Hardlopen is harstikke hip, maar door mensen als jullie blijft het hip en blijven de enthousiaste lopers enthousiast en blij! Een liedje van Tragically Hip is wel op z’n plaats! Grace too  - Tragically Hip

Nou, vooruit eentje dan nog. Let love rule, daar doen we het toch allemaal voor! Let love rule – Lenny Kravitz

Muzikale en sportieve groet van GRIHM,

Geert Heusinkveld
Rinke ter Haar
Ida Sluiskes
Herman Jansen
Martijn Boland

1 opmerking:

Rinke zei

De begenadigd bassist is natuurlijk Martijn Boland! Martijn Boomkamp kan andere dingen weer heel goed (behalve bassen...).