donderdag 8 december 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 157

Wordt Luuk te Brake de Sportman van 2016? 
De sportheld van het afgelopen weekend was ontegenzeggelijk Luuk te Brake. Soepeltjes trotseerde hij de Achterhoekse heuvels en dook bij de loodzware Montferland Run onder het uur, een magische barrière die alleen door de allergrootsten geslecht wordt. Te Brake doet al jaren goede zaken in het zwartgeldcircuit en weet al sinds mensheugenis op slinkse wijze de fiscus  om de tuin te leiden. Nu heeft hij ook zijn sportieve succes te pakken. Te Brake bombardeert zich met deze prestatie direct tot topfavoriet voor de titel ‘Ava’70 Sportman van 2016’.

Vanaf vandaag is de stembus geopend. Voor het vierde jaar op rij worden de prestigieuze sportprijzen uitgereikt. Dit gebeurt op 31 december in een bomvol sportcafé. Er zijn zes awards te verdelen. Jij bent de baas. Wie heeft er volgens jou recht op een fraaie prijs en de onmetelijke eer? Laat je stem horen! Hieronder zijn enkele sporters en sportmomenten uitgelicht. Jij bent echter vrij om een geheel andere keuze te maken.

Sportmoment
Wie herinnert zich niet de marathon van Rotterdam? Het geelblauwe leger behaalde compleet de eindstreep. Wellicht is dit wel het sportmoment van 2016. De NUON Clubcompetitie staat ons nog vers in het geheugen, maar wat dacht je van de hernieuwde Boekeldecross of de gele enclave op de tribune van het Olympische Stadion tijdens de EK Atletiek? Het was een jaar met louter hoogtepunten.

Publieksprijs
Rolien Bosman weet wat het is om de publieksprijs in de wacht te slepen. De moeder aller jeugdtrainers was in 2015 de terechte winnares. Wie volgt haar op? Gerdie Duenk staat hoog genoteerd bij de bookmakers. Datzelfde geldt voor Annet Beckers, Frank Roos en Evelien Hillen.

Sportman
Prolongeert Gijs Oosterholt zijn titel in deze sterk bezette categorie? Er is een groot scala aan kanshebbers. Denk aan marathonlopers Mathias Weltz, Nico Rouwhorst en Gerwin Jansen Eupe. Patrick Ikink, medaillewinnaar bij de Nederlandse kampioenschappen of new kid on the block Mark Geesink.

Sportvrouw
Als je al moeite hebt om de sportman te kiezen, is het kiezen van een sportvrouw een haast onmogelijke opgave. De vrouwen lieten dit seizoen van zich horen. Mirjam Hoefman, Dirkje Huitink, Katja Demkes en Joke Balke zijn potentiële winnaars. In Rotterdam boekten zij dit jaar hun grootste succes. Lisa te Molder, Marloes Wensink en Ans Assink kunnen ook zomaar in de voetsporen treden van Jeannet Schutte. Er kan gevist worden uit een enorme poel met outsiders.

Talent (t/m 17 jaar)
Tim Mengerink, de winnaar van vorig jaar, is opnieuw één van de favorieten voor deze award. Linde Klein Nibbelink, Sven Meinen, Tim Weijers en Björn Rossel waren dit jaar ook van uitzonderlijke klasse. Dan hebben we het nog niet over alleskunners Lidewij Lensink en Daan Berkelder gehad.

Trainer / coach
Het niveau van de trainers bij Ava’70 is uitzonderlijk hoog. Wie stak er dit jaar bovenuit? Theo Stronks, Marco van Rijs of Sander Wikkerink? Het enthousiasme van Chantal Posthumus, de gedrevenheid van Carmen Keuper of de kennis en kunde van Mart Slotboom. Het lot van deze trainers ligt in jullie handen.

Nu ben jij aan de beurt! Tot 30 december (12:00 uur) kan er gestemd worden op de zes bovenstaande categorieën. Stemmen kan dit jaar via de mail: erwinwamelink@ava70.nl of per sms/WhatsApp (voor intimi). Mocht je mij toevallig tegen het lijf lopen, dan kun je de namen/momenten ook mondeling doorgeven. De winnaars worden op oudejaarsdag in het zonnetje gezet. Ik wens jullie veel wijsheid. 

Geen opmerkingen: