donderdag 8 december 2016

'Mister Keiloop' draagt stokje over

Geert ten Dolle geeft het stokje van de Keiloop door aan (v.l.n.r.) Sandra Wassink, Joyce Westhoff en Bernice Overkamp (foto Han van de Laar)
Na 32 jaar neemt Geert ten Dolle afscheid als organisator van de inmiddels befaamde Keiloop in Meddo. Dit jaar wordt deze gehouden op tweede kerstdag. Hij geeft het stokje door aan Sandra Wassink, Joyce Westhoff, Bernice Overkamp en Martijn Kolsté. Ten Dolle: "Het is mooi geweest, ik heb het altijd, samen met anderen, met veel plezier gedaan. Nu is het tijd dat het van me wordt overgenomen."

(Door Han van de Laar)

MEDDO - Voetballers zijn niet zulke hardlopers buiten het voetbalveld, maar zo is het wel begonnen. De toenmalige trainer van Sportclub Meddo wilde in de winterstop met de spelers gaan hardlopen. Al snel mochten anderen meedoen en zo ontstond de Keiloop. Deze groeide van zo'n honderd deelnemers uit tot 550 vorig jaar. Met een goed gevoel geeft Geert het stokje door. De zoektocht naar opvolging was niet moeilijk. Binnen de (ex)leden van Sportclub Meddo was er animo genoeg.

Sandra Wassink: "We hopen dit jaar in ieder geval weer op zo'n 500 deelnemers. We hebben een aantal veranderingen doorgevoerd, zoals een elektronischte tijdregistratie, waarbij je eigen resultaten terug te vinden zijn op onze website, voorinschrijving via de site en prijsjes bij de kinderen tot en met 9 jaar. We gaan nog flyeren bij andere loopevenementen in de regio."

"De routes liggen al jaren vast. We hebben een goed parcours en kunnen vanaf de voetbalclub vertrekken", vult Bernice Overkamp aan. "De eerste deelnemers starten om 10.00 uur voor de 1 en 3,2 kilometer. Om 10.30 uur de lopers voor de 5,5 kilometer en om 11.30 uur start de 10 kilometer en de halve marathon." Die dag zijn er ook zo'n 25 vrijwilligers - zoals controleposten en verkeersregelaars - actief.

Joyce Westhoff: "Er zijn ook weer nieuwe sponsors bij gekomen. Leuk is het dat alle deelnemers, die over de eindstreep komen een appel krijgen van Spar Lanting. Ook Runvision sponsort ons. Het deelnamepakket met de chip en het startnummer is tussen 22 en 24 december bij de winkel van Runvision in de Misterstraat 79 op te halen. Anders op de dag zelf in de kantine." 

Ten Dolle: "In het begin gaven we de routes altijd aan via borden, maar toen er een keer ééntje weg was, wisten de lopers niet dat ze linksaf moesten en liepen rechtdoor richting Groenlo. Toen iemand mij dat vertelde, ben ik snel in de auto gesprongen om de koploper in te halen. Daarna gingen we allemaal in een drafje terug naar Meddo. Die dag hadden de lopers wel wat meer kilometers in de benen. Daarom werken we vanaf dat moment met controleposten." (bron)

Geen opmerkingen: