zondag 4 december 2016

's-Heerenberg 21e Montferland Run 7,5 km - 30,54 min - 39e plaats

Op de Drieheuvelenweg
Dit jaar doe ik voor de 10e keer mee aan de Montferland Run. Vier keer heb ik aan de start gestaan van de 15 kilometer en de andere jaren heb ik mee gedaan aan de kortste afstand van 7,5 kilometer. De tijd van vorig jaar (30,53 minuten) is een mooi uitgangspunt voor vandaag, al zal ik daar dik tevreden mee zijn. Thijmen Kupers, nationaal kampioen op de 800 meter, staat naast me in het startvak. Hij wil vandaag rond de 24 minuten lopen hoor ik hem zeggen, rond die tijd loop ik zelf nog op de Drieheuvelenweg.

Ook dit jaar zijn we weer uitgenodigd door onze Estinea collega's van de Zeddamseweg. Een ideale omkleed gelegenheid dat aan het parcours is gelegen. Om 9.30 uur staat hier de koffie al voor ons te pruttelen en kunnen we nog even lekker onderuit op een prachtig bankstel zitten. Even later komt Boudewijn Inja met de startnummers aandragen en worden deze onder de 19 Estinea atleten uit gedeeld. We gaan de frisse buitenlucht in en lopen een beetje rond in het start- en finishgebied.

Om klokslag 10.30 uur valt het startschot en gaat het veld in de richting van het plaatsje Beek. Ik kom in een mooi groepje terecht met de Argo leden Naomi van Hierden en Bo Meerbeek. Het loopt lekker en kom in precies 10 minuten langs het 2,5 kilometerpunt. Aan het einde van de lange zandweg slaan we niet, zoals in de voorgaande jaren, het fietspad op maar moeten we, net als de 15 kilometer, ook de verharde weg nemen. Dat zijn toch extra meters en achteraf kom ik die seconde aan het eind net te kort. Bij de rotonde van het 'het Tolhuis' is het weer gezellig druk en beginnen we aan ons zwaarste gedeelte van het parcours. Een hoge 20 minuten is de doorkomst op de 5 kilometer en ik kan nog steeds in de buurt van de tijd van vorig jaar komen. De Kiekjesdief valt het zelfs op dat ik niet in mijn vertrouwde AVA'70 shirt loop.

Bij het ingaan van de laatste kilometer moeten we de laatste 'pukkel' van de dag nemen en daarna volgt een lange afdaling naar de finish. In de Molenstraat tikken de seconden weg. 30,50 - 30,51 - 30,52 - 30,53 om tenslotte in 30,54 minuten te finishen. Eén seconde langzamer dan verleden jaar maar als dit ieder jaar zo zal doorzetten teken ik er gelijk voor. Na een kop koffie en een heerlijke douche, kijken we nog even naar alle toppers op de 15 kilometer. Wat worden hier weer mooie tijden gelopen. Een prachtige sportdag is ten einde en ik wil mijn 's-Heerenbergse collega's hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid. 
Op het 14 kilometerpunt, samen met Patrick en Sabine Ikink, de lopers van de lange afstand aanmoedigen

Geen opmerkingen: