zaterdag 17 december 2016

Verslag van de 36e DEO loop in Borculo - deel 1

Edwin Ruumpol (34), nummer 2 Niels Tamboer (41) en nummer 3 Ardjan de Groot (16)
Ruumpol de snelste in 'thuiswedstrijd'

Borculoër Edwin Ruumpol heeft met een beslissende sprint in de laatste bocht voor de finish de DEO-loop naar zijn hand gezet. De 30-jarige triatleet, zoon van de vermaarde Harry Ruumpol, legde de 12,7 kilometer in zijn woonplaats zondag af in 59.06 minuten.
"Ik heb een wat minder fanatieke trainingsperiode en blessureleed achter de rug. Toch heb ik hier alles gegeven", zei Ruumpol na zijn overwinning. "De triatlon blijft echter mijn passie. Volgend jaar ga ik weer met een nieuw competitieteam de laagste divisie in."
De crossloop in Borculo telde afgelopen weekeinde ruim 200 deelnemers. De wedstrijd ging over een nieuw parcours, slingerend over bospaden en heidevelden in de Dijkhoek.
Kimley Sanders uit Silvolde was de rapste vrouw in 56.28 minuten. Plaatsgenoot Mark Kleve won de 9,1 kilometer. Met een tijd van 34.04 minuten won hij ruim voor Jeffrey Vulink uit Borculo. Gerrit Dijkslag hield het verschil met Vulink beperkt tot 27 tellen en finishte als derde in 36.08 minuten. "Komend jaar wil ik op de vijf en de tien kilometer sneller worden", gaf Kleve zijn ambities aan. (bron)

Geen opmerkingen: