vrijdag 24 november 2017

'150 gezinnen in relatieve armoede' - Nieuwsflits 9

Henk ter Beest en Henk Wiltink (Gemeente Aalten), Bert van Asselt (GUV), Marco van Lochem (Aladna FM), Frank Roos en Wim Brinkman (Ava'70) (foto: Erwin Wamelink)
Niet iedereen in Aalten heeft het breed. Er zijn zelfs een groot aantal gezinnen die onder de armoedegrens leven. De gemeente Aalten en Aladna FM sturen deze week een gezamenlijke brief naar al deze gezinnen met de vraag: wilt u met kerst een presentje?"

(door Erwin Wamelink)

Aalten - Net als in 2016 houdt Aladna FM dit jaar, van 19 tot en met 23 december, de AFM Kinder Hulp Week. Het doel is om zoveel mogelijk geld en goederen in te zamelen voor kinderen in Aalten die leven in relatieve armoede. Aladna FM krijgt steun van het Nationaal Fonds Kinderhulp en de gemeente Aalten. Ondanks het fantastische initiatief blijft het lastig om gezinnen te bereiken.

"Veel mensen hebben toch zoiets van: ik ga niet mijn handje ophouden", zegt Henk ter Beest, medewerker van de afdeling welzijn & zorg van de gemeenten Aalten. "Wij willen gezinnen heel graag helpen, maar wij kunnen ze niet dwingen om onze hulp te accepteren. Ze zullen zelf in actie moeten komen. Het moge duidelijk zijn dat er voldoende instanties zijn die hulp kunnen bieden. Mensen kunnen zich altijd bij de gemeente melden. Gelukkig zijn er ook betrokkenen die gezinnen bij ons onder de aandacht brengen, denk hierbij aan buren of leraren."

Deze week gaan er in Aalten een paar partijen, die hulp bieden aan mensen die in relatieve armoede leven, met elkaar om tafel. Het doel is om de banden aan te halen en de onderlinge samenwerking te versterken. Wethouder Henk Wiltink: "Het is fijn om het gesprek aan te gaan met verschillende organisaties. Al deze partijen hebben ongeveer hetzelfde doel maar spreken een andere doelgroep aan. Hierdoor kunnen wij meer mensen bereiken."

GUV Marathon voor het Kind

Bert van Asselt, directeur GUV: "De maand duurt voor deze gezinnen vaak langer dan de portemonnee dik is." AVA'70 en de GUV slaan de handen ineen en houden op zaterdag 23 december de 'GUV marathon voor het kind', onderdeel van de AFM Kinder Hulp Week. De marathon vindt plaats in de gemeente Aalten en wordt verdeeld over 12 etappes met een maximale lengte van 5,3 kilometer. De atleten lopen gezamenlijk in een vooraf bepaald tempo en iedereen mag zelf bepalen welke afstand hij of zij loopt. Deelnemers kunnen individueel of met een team meelopen. Deelname is gratis al gaat de organisatie ervan uit dat deelnemers een bijdrage leveren aan het goede doel. "Vijf jaar geleden hebben we een vergelijkbare actie gehouden, toen voor Serious Request. Dit jaar hebben we bewust gekozen voor een lokaal doel. Als ik geld uitgeef, wil ik graag weten waar het terecht komt. Er is nu al 2759 euro opgehaald."

Geen opmerkingen: