zaterdag 25 november 2017

Verslag van de 4e Boekeldercross in Aalten - deel 2

Bianca Piek
Snelle tijden niet mogelijk vanwege frisse temperaturen en drassigheid 4e Boekeldercross

Door Benno Stevering

AALTEN – De afsluitende editie van de Boekeldercrosscompetitie werd zaterdag gehouden onder een heerlijk zonnetje, maar met frisse temperaturen op een fors drassiger parcours. Vier weken lang werd er gestreden door totaal 1782 deelnemers op het crossparcours. De overwinning op de langste afstand over 15 kilometer ging naar de sympathieke triatleet Klaus Schluter uit het Duitse Ellewick. Hij legde de drie ronden van vijf kilometer af in 56.16 minuten en stelde het eindklassement veilig. Lange afstandloper Jorik Huizinga uit Doetinchem eiste de 2e plek op in 58.33 minuten, gevolgd door Thomas Damman uit Varsseveld in 59.15 minuten. Angelique Vrijdag van AVA’70 werd met 1.23.18 uur tweede bij de dames achter winnares Pien Schotman van Phanos die 1.09.42 klokte. Rianne Fokkers van AVA’70 pakte de derde plek. De tien kilometer werd een prooi voor Kelvin Mateman uit Aalten in 39.26 minuten. Joris Heusinkveld van Argo won het eindklassement en hield met 40.04 minuten Ruud Baars van het organiserende AVA’70 op afstand die een derde tijd noteerde van 40.19 minuten. 

Voor Cindy Brussé verliep afsluitende editie optimaal

Voor de vierde maal op rij ging bij de vrouwen de zege naar Cindy Brussé van AVA’70. Hiermee pakte ze ook het eindklassement. ‘’Dit keer liep ik na een rustige start een ideale race, aangespoord op de heuvels door clubgenoot Bjorn Demkes. Ik wist mijn pr op dit parcours te verbeteren naar 42.36 minuten. Het verliep vandaag helemaal naar wens!’’ Op ruime achterstand eindigde clubgenote Bianca Piek als tweede in 46.01. Luuk Nusselder van Argo uit Hummelo deed goede zaken met de winst op de vijf kilometer in een tijd van 17.48 minuten. In zijn kielzog kreeg hij Bjorn Demkes van AVA’70 uit Lievelde mee die tweede werd in 18.08 voor clubgenoot Bjorn Rossel met 18.38. Het eindklassement ging naar Ruben Garretsen van Argo, gevolgd door Freddy Dekker uit Lichtenvoorde en Bjorn Demkes uit Lievelde. Marjolein Klein Sessink van Ropes & Running ging bij de vrouwen met de dagzege en het eindklassement naar huis in 19.17 minuten. Eva Groot Kormelink van Survivalgroep Harreveld had 20.59 minuten nodig voor de 2e plek.
Cindy Brusse

1 opmerking:

Engelbert Sonntag zei

Wat fantastisch voor al de winnaarsvan deze cross.
Wat ook vermeld mag worden is: na de eerste loop is Alex Obbink getroffen door een herseninfarct, en verblijft in Enschede om te revalideren, zijn dochter heeft in zijn naam deelgenomen aan de resterende lopen, respect daarvoor, heel veel sterkte voor Alex en zijn familie