zondag 5 november 2017

Goede start Archeus-jeugd bij crosslopen

Douwe Bentsink
AALTEN/HAAKSBERGEN – De Archeus-junioren zijn het crossseizoen voortvarend van start gegaan. Zaterdag nestelden Douwe Bentsink en Luke Hiddink zich in de eerste van de vier Boekeldercrosslopen van AVA’70 Aalten direct in de top van het klassement. Op de 2 kilometer finishten ze in een veld van 53 lopers als vierde en vijfde, vlak achter de top 3. Met nog drie wedstrijden te gaan doen beide Archeus-lopers daarmee nog volop mee voor de medailles. Douwe (7.43) en Luke (7.55) verbeterden hun tijd van vorig jaar met ruim een halve minuut.

Bij de meisjes waren er toptienplekken voor Cozja Hoffman (achtste in 9.07) en Lara Putto (negende in 9.09). Op de 1 km finishte Femke Nijrolder bij de meisjes als zevende en Live Kolsté als negende. Bij de jongens pakte Delany Reurink de tiende plek.
Op de 5 km hield juniore Daphne de Koning goed stand in het veld dat merendeels uit volwassenen bestond. Ze werd twaalfde van de 75 loopsters in 23.48. Wim Helmink uit Meddo kon als vijftiger nog goed mee met de besten op de 15 km. Hij kwam als vierde binnen in 1.04.29. Ook de komende drie zaterdagen wordt er nog gecrost bij het Romienendal  in Dale bij Aalten.

Bij de Pingelloop in Haaksbergen, de eerste wedstrijd uit de Twentse crosscompetitie, behaalde Daphne de Koning zondag op de 2800m een mooie overwinning bij de meisjes B in 11.48. Ze was daarmee zelfs sneller dan alle (oudere) A-meisjes. Douwe Bentsink werd bij de jongens C tweede op de 2800m in 10.51. Luke Hiddink kwam in dezelfde race als vijfde binnen in 11.09. Maren de Koning finishte knap als tweede bij de meisjes C. Daarmee doen Daphne, Maren, Douwe en Luke prima mee in het algemeen klassement. Mart Hallers werd in zijn eerste crosswedstrijd als JD keurig 19ePetra Meinen liep op de 5600 meter naar een keurige zevende plaats bij de dames senioren in 26.05.