zondag 12 november 2017

Vijf ereplaatsen voor Archeusleden bij Dinkelloop in Losser

Douwe Bentsink (rechts) en Luke Hiddink (links) werden tweede en derde op de 2 km.
LOSSER/AALTEN – Archeus is met vijf podiumplaatsen teruggekeerd van de tweede wedstrijd in de Twentse crosscompetitie, zondag in Losser. Over een zwaar parcours met heuveltjes, modderige bospaden en mul zand in natuurgebied de Zandbergen lieten de Winterswijkse atleten zich net als vorige week in Haaksbergen weer van hun sterkste kant zien.

Douwe Bentsink en Luke Hiddink (jongens C), schoten op de 2,5 km direct na het startschot naar de kopposities en finishten als tweede en derde in 10.23 en 10.29. Daarmee deden ze weer goede zaken in het algemeen klassement. Jesse Nijmeijer liep zijn eerste wedstrijd bij de jongens A en eindigde keurig als tweede; hij liep de 5km in 20.26, een heel goede tijd op dit zware parcours. De jongste deelnemer van Archeus was Zoë Meinen. Ze liep als minipupil bij de meisjes pupillen C mee en liep sterk naar een derde plek. Verleden week werd ze vierde en miste ze net het podium, maar dat liet ze nu niet meer gebeuren. Ze liep de 1 km in 6.26.

Bij de vrouwen 35+ croste Nicole Nijmeijer op de 5 km naar een keurige derde plaats in 25.40 en ging met een tas vol boodschappen van de Jumbo naar huis.
Lars Duistermaat liep bij de mannen naar een vijfde plaats; 10km in 38.40. In dezelfde race finishte Petra Meinen als vijfde bij de dames, 52.33. De zusjes Maren en Daphne de Koning misten net het podium; Maren als vierde bij de meisjes C (1,5 km in 6.41) en Daphne vierde bij de meisjes B (2,5km in 11.52). Mart Hallers liep een goede race bij de jongens D, 1,5 km in 7.28 met een 18e plek. De derde wedstrijd is over 14 dagen in Goor.

AVA-cross
Zaterdag was de tweede van vier wedstrijden in de crosscompetitie van AVA’70 in Aalten.
Lara Putto deed het veel beter dan verleden week en was nu winnares bij de meisjes 14-15 jaar. Zij liep de 2 km in 8.48. Wim Helmink liep bij de mannen 50+ naar een eerste plaats op de 15 km, 1.04.03; Henk Lammers werd zevende in 1.12.16. Ook deze mannen waren nu sneller dan verleden week.

Douwe Bentsink en Luke Hiddink deden net als de week ervoor op de 2 km weer mee om de ereplaatsen. Douwe werd keurig tweede in 7.40 en liep evenals Luke (7.52) weer een snellere tijd dan verleden week. Hiermee staan ze na twee wedstrijden op podiumpositie bij de jongens 12-13 jaar. Cozja Hoffman werd bij de meisjes 12-13 jaar keurig vierde in 8.44. Komende zaterdag is de derde wedstrijd.