zaterdag 18 november 2017

Veel te beleven bij NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen

AVA'70 zal ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd zijn in Nijmegen
Nijmegen – De organisatie van de 34e NN Zevenheuvelenloop is klaar voor de ontvangst van 35.000 hardlopers en de inzet van diverse noviteiten in de hardloopwereld. De NN Zevenheuvelenloop draait dit jaar voor het eerst volledig op groene stroom. Een andere primeur is dat de Nijmeegse herfstklassieker live wordt uitgezonden op Omroep Gelderland en ook nieuw is de NN Zevenheuvelenloop app waarmee deelnemers live van kilometer tot kilometer kunnen worden gevolgd. Hiermee is ook Joshua Cheptegei te volgen die voor een verbetering van het wereldrecord gaat.

Bij de mannen strijdt het NN Running Team voor de winst én het wereldrecord. Teamlid Cheptegei krijgt bij zijn recordpoging ondersteuning van zijn teamgenoten Abel Sikowo, Noah Kipkemboi, Stephen Kissa en 4 Mijl winnaar Victor Chumo. Concurrentie krijgt Cheptegei van Leonard Komon, de Keniaan die in 2010 het huidige wereldrecord van 41.13 liep in Nijmegen. De Brit Callum Hawkins gaat namens Team New Balance de strijd aan. Hawkins werd bij het afgelopen wereldkampioenschap vierde op de marathon. Bij de vrouwen staat onder andere wereldkampioene marathon Rose Chelimo aan de start.

De ZevenheuvelenExpo kent dit jaar een uitgebreid programma. Naast vele stands op het gebied van hardlopen, lifestyle en sport, brengen ook Abdi Nageeye en Abdelkader Benali een bezoek aan de expo op de Van Schaeck Mathonsingel. Op zondag 19 november is Benali van 11.00 tot 12.00 uur aanwezig op de ZevenheuvelenExpo waar hij zijn boek Asfalt, zand en stenen zal signeren. Tijdens de persconferentie van de NN Zevenheuvelenloop op vrijdag 17 november zal Abdelkader Benali zijn nieuwe boek met hardloopverhalen presenteren. De officiële boekpresentatie is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden en begint om 11.00 uur in Concertgebouw De Vereeniging.Abdi Nageeye is op zaterdag van 18.00 tot 18.30 uur en op zondag van 11.00 tot 12.00 uur aanwezig op de ZevenheuvelenExpo. Hij bezoekt de NN Running Team Challenge, waar hij de deelnemers aanmoedigt die het virtueel op een loopband tegen hem opnemen.

Toeschouwers die alle kilometer tussentijden willen volgen, kunnen hiervoor gebruikmaken van de NN Zevenheuvelenloop app. Dit jaar heeft het Nijmeegse hardloopevenement een wereldprimeur met tijdsregistratie op alle kilometerpunten. De app biedt een live volgsysteem van alle deelnemers, een leaderboard met de tussentijden van de toplopers, interactieve parcourskaarten en koppeling met social media. De speciale NN Zevenheuvelenloop app is gratis te downloaden via de app stores voor Android en iOS. Met de live uitzending van Omroep Gelderland is de gehele NN Zevenheuvelenloop op de voet te volgen op televisie en via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

De NN Zevenheuvelenloop draait het hele weekend volledig op groene stroom. De totale overgang op groene stroom past bij het streven van de Stichting Zevenheuvelenloop om het evenement zo duurzaam mogelijk te organiseren. Tijdens het Zevenheuvelenweekend wordt gebruik gemaakt van de GreenBattery. Daarnaast zijn nog diverse andere maatregelen genomen voor het verduurzamen van de hardloopklassieker.

Deelnemers aan het Zevenheuvelenweekend kunnen gratis met de bus naar de start op de Groesbeekseweg in Nijmegen. Busvervoerder Breng vervoert hardlopers op vertoon van hun startnummer van de Zevenheuvelennacht of de NN Zevenheuvelenloop naar het centrum van Nijmegen. Gebruikers van dit aanbod wordt gevraagd een bericht te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met de plaats waar ze in de bus stappen en of dit zaterdag of zondag betreft, zodat Breng weet op hoeveel lopers ze mogen rekenen. Meereizende supporters zijn ook welkom in de bus. Zij kopen voor drie euro een retour Nijmegen. De start is op loopafstand van de bushaltes bij het treinstation Nijmegen.

Deelnemers aan de Zevenheuvelennacht krijgen tijdens de loop een lichtkunstwerk te zien van artistiek ingenieur Luuk van Laake. Op het donkere stuk op de Louisiaweg worden de 7 kilometer lopers verrast door een geheel van magisch zwevende lichtlijnen en een subtiel lichtpatroon dat de dieptewerking van de weg benadrukt. De beleving wordt ondersteund door muziek. 

Alle informatie over de NN Zevenheuvelenloop is te vinden op www.nnzevenheuvelenloop.nl of in de NN Zevenheuvelenloop app. De Mini Zevenheuvelenloop start op zaterdag 18 november om 17.00 uur. De Zevenheuvelennacht volgt direct daarna om 19.00 uur. Zondag 19 november start de NN Zevenheuvelenloop om 13.00 uur.

Geen opmerkingen: