zaterdag 18 november 2017

Aalten 3e Boekeldercross 5 km - 20,38 min - 6e plaats M50

Nog ongeveer anderhalve kilometer en de 3e Boekeldercross zit er op
De 3e editie van de Boekeldercross zit er net op, als ik na het afspelden van het startnummer even de tent van de tijdwaarneming in loop, waar ik op een groot scherm live mijn uitslag al terug kan vinden. 'Allemaal netto tijden', roept Marco van Rijs en hij feliciteert mij met mijn goede tijd. Als ik even later weer richting het dorp fiets hebben mij de uitslagen onderweg al ingehaald want als ik thuis ben staan ze al op de site vermeld. De tijdwaarnemer van AVA'70 heeft alles prima in orde en de atleten waarderen dit allemaal. Je hoeft niet drie dagen op een uitslag te wachten maar alles is up-to-date en een groot compliment waard. Datzelfde compliment verdienen ook alle vrijwilligers die aan de Boekeldercross mee werken. Vier zaterdagen in weer en wind er staan om alles in goede banen te leiden, geweldig!

Na het startschot van 12-voudig Nederlands kampioen over 800 en 1.500 meter Thijmen Kupers, besluit ik om er vandaag maar in te knallen en te zien waar het schip strandt. Maar het gaat verbazingwekkend goed en ik kan het tempo aardig vast houden. Tom heeft denk ik hetzelfde idee want hij loopt nog verder bij me vandaan dan de eerste twee wedstrijden. De eerste kilometer mag ik hem nog wat uit de wind houden maar dan is het gedaan. Hij is prima in vorm en loopt naar een mooie lage twintiger (20.05 minuten). Dat zit er voor mij bij lange niet in maar de 21 minuten grens gaat er vandaag aan en daar ben ik al heel tevreden mee.

In een tijd van 20,38 minuten kom ik over de finish en sta hier zelf van te kijken. Een plaats op het podium in het eindklassement is bijna niet meer haalbaar of dan moeten Paul de Niet en Ben Saalmink de vierde wedstrijd laten schieten. De nummers één en twee, Freddy Dekker en de sympatieke Duitser Friedhelm Betting staan al te ver voor en zullen het onderling uitmaken wie het hoogste schavot mag betreden. Zo heb je in iedere leeftijdsklasse en op ieder niveau een mooie competitie!

Na afloop gaat Thijmen met verschillende atleten op de foto en moet hij ook een heel aantal handtekeningen uitdelen aan de jeugdige AVA'70 leden. Volgende week vindt de grote finale plaats en daarna worden de prijzen uitgereikt. AVA`70 zal uiteraard alles weer inzetten, om er een prachtige sportmiddag van te maken! Misschien komt er wel weer ander hoog bezoek in de buurtschap Dale, we zullen het zaterdag zien!
Tom Wevers

Handtekeningen uitdelen aan de jeugdige AVA'70 leden


Geen opmerkingen: