woensdag 10 januari 2018

Aaltenaar te Brake in organisatie EK Cross

Tim te Brake
Hardlopen stroomt door het aderen van Tim te Brake. Het werd hem van huis uit met de paplepel ingegoten. Te Brake is de bekendste hardloopfamilie van de Achterhoek en de jongste telg wil er straks graag zijn brood mee verdienen. In 2018 maakt hij deel uit van de organisatie van het Europees Kampioenschap cross in Beekse Bergen.

Tim volgt de opleiding Sportcommunicatie aan Hogeschool Fontys in Tilburg. De derdejaars student heeft net zijn stage bij de Loket.nl Warandeloop tot een goed einde gebracht. De Warandeloop is de belangrijkste crosswedstrijd van ons land. Mooie bijkomstigheid: de organisatie van de Warandeloop is verantwoordelijk voor het EK cross van 2018 en Tim is gevraagd om onderdeel te worden van het organisatieteam. Hij heeft geen seconden getwijfeld. De 20-jarige Aaltenaar zet zijn studie de komende tijd op een lager pitje om zijn rol binnen de organisatie zo goed mogelijk te kunnen vervullen. Onder andere communicatie/PR en social mediabeheer vallen binnen zijn takenpakket.

Als bestuurslid van het EK Cross 2018 bezocht hij onlangs het Europees Kampioenschap cross in het Slowaakse Šamorín. De organisatie deed hier ideeën op voor de editie van 2018. Het werd een trip vol indrukken: "Het was echt enorm vet! Op zaterdag hebben wij eerst met alle atleten het parcours verkend. Vervolgens hebben wij aan de pers en coaches de 'Road to Tilburg 2018' gepresenteerd. Op zondag, de wedstrijddag, heb ik vooral foto's gemaakt. Dit was mooi want ik had een persaccreditatie, dus ik mocht overal komen. Het weekend werd afgesloten met een afterparty, die was ook erg gezellig…" De komende tijd gaat Tim aan de slag om atletiekminnend Nederland warm te maken voor dit hardloopevenement. (bron)

Geen opmerkingen: