zaterdag 13 januari 2018

Verslag van de Haarloop in Haarlo

van rechts naar links Frank Roos, Andre Balke en Geert Wevers
Nieuwjaarsloop Haarlo, een kneuterig mooi hardloopavontuur

Een wedstrijd hoeft niet perse een groots affiche te hebben, om toch uit te blinken in schoonheid… Zaterdagmiddag vond de Nieuwjaarsloop in Haarlo plaats en dat is zeker geen run, die je bij voorbaat vet in de agenda zet. Toch stonden er ruim 100 deelnemers aan de start, waaronder 5 AVA-janen, die konden kiezen uit 3 afstanden, te weten de 4, 8 of 14,3 kilometer. De startstreep was met een rood stukje stoepkruit op de weg gekalkt en geen officiële tijdsregistratie. Een mooie koe-bel in plaats van een startschot, die exact om 13.00 uur het peloton in beweging zetten. Veel regionale Haarlose helden onder de atleten, zoals bijvoorbeeld Jeroen Straathof, maar ook burgemeester Joost van Oostrum had zich in het trainingspak gehesen om de stress uit het lijf te lopen. De meute ging in zijn geheel gelijktijdig van start. Geert Wevers, Dirk-Jan Robbe en Rianne Fokkers hadden gekozen voor de 8 kilometerrun, terwijl Andre Balke en Frank Roos met het afleggen van de lange omloop van 14,3 wat langer onderweg zouden zijn. 

Van tevoren waren de verwachtingen niet zo hooggespannen, maar eenmaal in de wedstrijd….. Bij een dergelijke lokale loop is het altijd afwachten, hoe serieus de organisatie de sporters neemt. Anders gezegd: is de route goed te volgen, zijn er voldoende verkeersregelaars enz. ? Nou, daar was helemaal niets mis mee. Sterker nog. Menig groot evenement kan een voorbeeld nemen aan de Nieuwjaarsloop in Haarlo. De atleten kregen een mooi (zeer ruime 8,0 kilometer), tot prachtig parcours (exact 14,3 kilometer) voorgeschoteld, dat bestond uit verharde wegen, zandpaden, houtsingels en slootranden. 

Het fraaie buitengebied van Haarlo werd van alle kanten doorkruist en met name het stukje op de Zaterdagweg was memorabel. Waarom… Nou hoe verzin je het om een stukje weg deze naam te geven. De indruk bestond, dat er wel een dikke 63 verkeersregelaars waren ingezet, dus de veiligheid stond boven alles en verkeerd lopen zou een kunst zijn. Bovenaan de lijst van kwaliteiten, kan met moeite het woord gemoedelijkheid worden gezet, zo bleek bij de finish. Blijde gezichten, dat alle deelnemers weer binnen kwamen rennen. 

Sportdrank, bananen, sinaasappels, drop en gezelligheid in overvloed. Kortom, wie eens wil onthaasten in het begin van het jaar, moet deze loop zeker eens in zijn agenda zetten. Voor een paar euro heb je heel veel loopplezier!  O, ja je zou het bijna vergeten, maar de 5 AVA`70 legden prima prestaties af. Maar eigenlijk stond dat dit keer eens op het tweede plan en dat is ook best een lekker idee. Met een voldaan gevoel werd, op verzoek van Geert, het auto-kacheltje op 26 gezet en tuften we tevreden huiswaarts!      

Geen opmerkingen: