zondag 7 januari 2018

Gerben Schepers training in Peru (Zuid Amerika)

Een kort verslag van de buitenland training in Peru. Het was een gecombineerde training, heuveltraining, hitte training en Dakar bezoek. In AVA'70 wedstrijd shirt op donderdag 4 januari jl. afgereisd naar Zuid Amerika om uiteindelijk in 2018 na intensieve trainingen tijdens de lokale wedstrijden (7 Heuvelenloop, Montferlandrun, Boekeldercross) sterker uit de strijd te komen en uiteindelijk Eddy Rensing en Devlin Scholten voor te blijven. De doelen moesten wel meetbaar en zeker haalbaar zijn vond ik zelf. Geheim zat hem deels in de voorbereiding (intervaltrainingen A groep elite groep (nee Peter Baten niet die van jou op de donderdagavond) op de dinsdagavond en in het speciale eten. 

Er is in de weken voorafgaand aan de Peru reis nauw contact geweest met een dieet deskundige (ook AVA'70) waar ik de naam niet van kan noemen. De combinatie van rauwe vis, met kreeft, zalm en krab en veel Cerveza heeft onverwachts toch een enorme snelheids verbetering teweeg gebracht. De fruitafdeling (vrouw met hoed) zag er iets anders uit op straat dan bij ons bij de Jumbo maar het resultaat was er uiteindelijk en heeft ook bijgedragen aan de hogere snelheid. We hebben de locatie voor volgend jaar al vastgelegd met zwembad, zodat we nog vollediger kunnen trainen, dus ook de zwemtraining ingelast voor de triatlon. De lokale vakgarage (Citroën CX dealer/ fietsenmaker ook gecontacteerd voor een geschikt fietsje zodat we alle 3 de onderdelen kunnen trainen. 

Waar de volgende reis naar toegaat is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat er eerst een hoogte/kou training volgen in een zuurstofarme omgeving. De ijle lucht in de bergen is koeler en droger dan op zeeniveau, de ingeademde lucht wordt in de luchtwegen verwarmd en vochtig gemaakt met als gevolg dat het lichaam meer lichaamswarmte verdampt. Daarom moet je tijdens wintersport ook meer drinken dan thuis! Al met al zal de oxygen carrying capaciteit aanmerkelijk toenemen wat toch gauw weer 2 tot 4 min op de 5km scheelt. Ik moet nu afsluiten want er staat weer een intensieve en interessante duurlooptraining op programma bij AVA A-groep om 19.00 uur. Tot snel maar weer....
De fruitafdeling (vrouw met hoed) zag er iets anders uit op straat dan bij ons bij de Jumbo


Geen opmerkingen: