zondag 21 januari 2018

Verslag van de 1e Winterbosloop in Beek

Edwin Wissema (links) en Frank Reintjes werden beide 1e in hun categorie. Edwin finishte in een tijd van 16:46 minuten (ook 1e overall) en Frank in een tijd van 17:43 minuten
Goede test voor Edwin Wissema op vijf kilometer in Beekse bosloop

Door Benno Stevering

BEEK – De eerste editie van de Beekse bosloopcompetitie werd  zondagochtend op de vijf kilometer een overwinning voor Edwin Wissema  uit Didam, lid van het Liemers Running team. Hij liep overtuigend en realiseerde de snelste tijd van 16.46 minuten. Hiermee verwees hij Ruben Garretsen van Argo en Martijn Weijkamp uit Gendringen naar de andere podiaplekken. Thijs van Aalten uit Terborg hield het verschil beperkt en hield veteraan Frank Reintjes uit Oud Zevenaar op afstand. Edwin Wissema over zijn zege: ‘Bij mijn training gisteren kreeg ik te maken met veel takken op het parcours. Perfect dat alles voor de wedstrijd zo snel was verwijderd.  Chapeau! Mijn tijd was niet snel. Ik heb hier wel eens rapper gelopen. Er lagen plassen en het was drassig richting bult. Ik heb gedoseerd gelopen.  Voor het lopen van een parcoursrecord is een keiharde ondergrond noodzakelijk.  Volgende week loop ik ook mee in deze competitie en daarna moet ik blessurevrij blijven voor het NK 10 km in Schoorl..  In maart wil ik nog een halve lopen onder de 1.10 uur.’’ Wissema won over vijf kilometer het eindklassement in de Dijkencross Pannerden met snelle tijden. Vooral 2017 was voor Wissema een buitengewoon goed jaar.  Survivalatlete Bianca Rougoor uit Breedenbroek heerste met 21.55 minuten op de vijf kilometer. Op volle snelheid hield ze haar vrouwelijke concurrentie op achterstand. 

Moe gestreden na een drukke week was het trialrunner Pascal Schepers uit Doetinchem die de tien kilometer op naam zette in 35.51 minuten. ‘’Ik liep ruim alleen aan kop, maar mijn tempo kon ik niet constant vasthouden. Met nagenoeg dezelfde tijd als vorig jaar ben ik best tevreden. Het parcours met vier rondes en die lange klim is heerlijk als voorbereiding voor de trialruns. Mijn ultieme doel is een Zwitserse ultra trial van 113 km met 7400 hoogtemeters. Tevens ben ik benieuwd wat ik zal neerzetten in een voorjaarsmarathon op de weg.’’  Jorik Huizinga uit Doetinchem, al eerder winnaar in de competitie,  was blij met zijn vierde plek in 38.51 minuten. Snelste veteraan werd triatleet Wim van Hilst uit Steenderen. Zijn vrouw, Marian won de strijd bij de vrouwen in 45.16 minuten. ‘’Ik heb vorig jaar me veel gericht op lange triatlons. Dit jaar ligt mijn focus op het kortere werk.’’  Corrie Nusselder uit Hummelo noteerde 48.11 achter de Arnhemse Milou de Kleijn die 46.21 minuten neerzette.  De eerste editie van drie boslopen trok in totaal 200 deelnemers waarmee de Stichting Omloop Beek content was. 

Geen opmerkingen: