zaterdag 13 januari 2018

Vier keer goud voor ARGO Topteam bij Gelders Overijsselse Kampioenschappen Cross in Kampen

Het Argo Topteam, met links trainer Stefan Scanu
Kampen - Tijdens de Gelders Overijsselse Kampioenschappen Cross pakte het Argo Topteam maar liefst vier gouden en een zilveren plak. Op de sprintcross beet Bob te Lindert het spits af. Hij nam meteen het initiatief in de wedstrijd en moest na een valpartij even de kop afstaan. In de slotfase was een tempoversnelling voldoende om onbedreigd de zege op te eisen. Tijmen Wisselink maakte zijn debuut bij de jongens junioren C. Kort na het startschot werd hij met spikes op zijn voet getrapt waardoor Tijmen de 3500 meter wedstrijd met pijn moest vervolgen. Hij probeerde nog aansluiting te krijgen bij de koplopers maar verloor daarna toch weer wat terrein en finishte als 10e.

De A en B junioren werden tegelijkertijd weggeschoten voor hun 6000 meter. Siraj en Mudesir Awal Aman hadden kort na de start nog even wat tegenstand maar liepen daarna zonder problemen weg bij hun achtervolgers. Beide jongens pakten de overwinning. Ruben Garretsen had zijn krachten goed verdeeld en liep in de laatste ronde verrassend naar het zilver. Evan Oosterink liep de wedstrijd zonder spikes maar wist zich goed staande te houden op dit zware en gladde crossparcours. Na een behoudende start wist hij nog tot plaats 6 door te schuiven.

Jordy Kloet liep de lange afstand die was ingekort tot 9000 meter omdat sommige delen van het parcours bijna onbegaanbaar waren geworden. Ook Jordy had zijn krachten goed verdeeld en liep al na de eerste ronde weg bij zijn concurrenten op weg naar het goud. De Masters liepen 7500 meter en trainer Stefan Scanu liep een degelijke wedstrijd en werd 4e bij de M50. In een alles of niets poging kwam hij nog verrassend dicht bij het podium.

Uitslagen: 3500 meter jongens JC Tijmen Wisselink 10e plaats, 6000 meter jongens JB Siraj Awal Aman 1e, Evan Oosterink 6e plaats, 6000 meter jongens JA Mudesir Awal Aman 1e , Ruben Garretsen 2e plaats, 2500 meter mannen senioren: Bob te Lindert 1e plaats, 9000 meter mannen senioren: Jordy Kloet 1e plaats, 7500 meter master 50+ Stefan Scanu 4e plaats.