dinsdag 2 januari 2018

Terugblik op het jaar 2017

Een volle Markt met de GUV Marathon in december, één van de hoogtepunten van 2017
Het jaar 2017 was voor mij een jaar zonder noemenswaardige blessures, waarbij ik er geregeld op uit trok voor een duurloop of een wedstrijdje en ik heb in dit jaar dan ook aardig wat kilometers kunnen maken. Ik probeer gemiddeld aan twee wedstrijden in de maand mee te doen en dit jaar blijft de teller op 25 wedstrijden staan. In februari en maart doe ik mee aan drie halve marathons, waarvan ik er twee (Vreden (D) en Utrecht) in 1:36 uur loop.

Eind maart en begin april zijn we met 23 atleten van AVA'70 een weekend naar Londen geweest. Na een voortvarende vliegreis, trekken we enkele uren na de landing onze hardloopschoenen al aan om een mooi rondje door the Regent's Parc bij de Londoner Zoo te lopen. Op de zaterdagmorgen doen we met ons allen mee aan de Queen Elisabeth 10 kilometer in het Olympic Parc. Na de wedstrijd splitst de groep zich op waarbij de ene groep per fiets op sightseeing gaat in de stad en de andere groep naar de voetbalwedstrijd Reading-Leeds United. Oud Aaltenaar en oud trainer van AZSV Andries Uldering is bij Reading de assistent van trainer Jaap Stam. We zien een spannende pot, die billenknijpend met 1-0 gewonnen wordt. Na een heerlijk diner en de nodige versnaperingen staan we op zondagmorgen om 08.00 uur weer in de rij voor een typisch Engels ontbijt. Om 09.00 uur staat de ochtendsessie op de agenda, een ronde van 10 kilometer sightseeing door de Engelse hoofdstad. Londense cultuur snuiven en hardlopen tegelijk. Vrijwel onder de wereldberoemde Londen Eye volgt nog een opvallend hoogtepunt. Een Chinees bruidspaar wordt getrakteerd op een gratis fotoshoot met de 23 Dutch people in a running outfit, hun dank was groot. De trip werd `s middags afgesloten met een sport gerelateerde activiteit, namelijk een rondleiding door Olympic Park. De Spelen vonden in 2012 in de Engelse hoofdstad plaats en een wat oudere Engelse mevrouw, wist hier erg veel over te vertellen. We doorkruisten het Olympisch dorp, namen een kijkje in het Velodrome, poseerden voor de 5 gekleurde ringen, passeerden het atletiekstadion en eindigde de wandeling bij het Aquaswim-stadium. Daarna was het koffers pakken om weer naar het vliegveld te gaan, een prachtig en sportief Engels weekend zit er al weer op.

In de maanden mei tot en met augustus doe ik mee aan verschillende (zomer)avondlopen van AVA'70. Ik sta aan de start bij de Gerard Tebroke Memorial, de Grachtenloop in Bredevoort, de Zomeravondloop en de Twee Bruggenloop in Winterswijk. Daarnaast doe ik, tijdens onze vakantie, mee aan twee Zomeravondlopen in IJzendijke en Cadzand in de provincie Zeeland. Prachtig om ook eens ergens te lopen waar je het rondje niet kent. Zaterdag 1 juli vindt de 2e editie van the King of the Beeklaan plaats. Een prachtige wedstrijd, waarin 40 heren en 8 dames mens-tegen-mens uitmaken wie de sterkste is. Dit jaar is Bram Wevers de King of the Beeklaan, en Linde Klein Nibbelink onze the Queen! Zelf kom ik zelfs een ronde verder dan in het eerste jaar.

Ieder jaar probeer ik mijn beoogde streeftijd van 20 minuten op de vijf kilometer nog een keer te doorbreken. Het wordt steeds moeilijker maar het lukt me nog steeds. Dit jaar moet ik tot september wachten maar met de Kramp Run in Varsseveld loop ik een mooie tijd van 19.39 minuten. Voor mezelf is dit ook gelijk mijn beste wedstrijd van het jaar. Een heerlijke temperatuur en een mooie groep AVA'70 leden, die elkaar naar een mooie eindtijd lopen. Met zeven Avajanen sprinten we om de 50e plaats en komen we binnen de elf seconden van elkaar over de streep.

In de maanden oktober en november doe ik mee aan de Herfstloop in Wehl en vier keer aan de Boekeldercross, een prachtige en mooie ronde door de buurtschap Dale. Het wedstrijdjaar sluit ik af met de 7,5 kilometer van de Montferland Run in 's-Heerenberg. 

Daarnaast heb ik aan enkele baanwedstrijden deelgenomen. In april kom ik bij een Coopertest bij onze zustervereniging AV Archeus in Winterswijk tot een afstand van 3.082 meter. Bij de baanwedstrijden van AVA'70 zelf doe ik mee aan de 800, 3.000 en 5.000 meter, waar ik bij de eerstgenoemde afstand het meest tevreden ben over mijn tijd (2.38 minuten).


Zelf heb ik dit jaar, samen met enkele andere atleten verschillende trainingslopen, waaronder de jaarlijks terugkerende met onze Duitse hardloopvrienden uit Ellewick, mogen organiseren. Ook bij de King of the Beeklaan en de GUV Marathon voor het Kind ben ik betrokken. Dit laatste evenement is voor mij, naast het weekendje Londen, het hoogtepunt van het jaar 2018. Een prachtige dag met ongeveer 420 deelnemers, waarbij een bedrag van € 19.404,04 voor het Fonds Kinderhulp wordt opgehaald.

Mijn eigen site www.geertwevers.blogspot.com beheer ik nu 11 jaar en ieder jaar komen er meer bezoekers een kijkje nemen. Dit jaar gaan we voor het eerst over de half miljoen (508.508) bezoekers, een stijging van 23% ten opzichte van 2016 (413.600). Dat is toch een gemiddelde van bijna 1.400 bezoekers per dag!

Ook voor 2018 heb ik mijzelf weer doelen gesteld en wel de volgende:
5 kilometer - onder de 20 minuten
10 kilometer - onder de 42.30 minuten
15 kilometer - onder de 67 minuten
10 Engelse Mijlen - onder de 72 minuten
Halve Marathon - onder de 98 minuten

Ik wens iedereen een heerlijk blessurevrij loopjaar toe.
Een groepsfoto voor de wedstrijd in het Queen Elisabeth Olympic Parc in Londen

Een Chinees bruidspaar wordt getrakteerd op een gratis fotoshoot met de 23 Dutch people in a running outfit

2 opmerkingen:

theo stronks zei

Mooie terugblik Geert,je bent altijd zuinig op je lichaam,dit verklaard ook dat je zelden geblesseerd bent.De doelen die je stelt zijn in mijn ogen zeker haalbaar,op de korte afstand zal dat wat moeilijker worden,naarmate je ouder wordt neemt ook de snelheid af.Veel succes komend jaar.Aan je motivatie zal het niet liggen.

Rinke ter Haar zei

Mooie terugblik Geert!