dinsdag 10 juli 2018

Eerste (indoor) Beach party bij AVA'70

Inmiddels was het clubhuis volgestroomd en had de jeugd de loungebanken in beslag genomen
Primeur bij AVA'70

Het kon natuurlijk eigenlijk niet uitblijven… Aan de lange lijst van een dikke 30 activiteiten, die er jaarlijks bij AVA`70 worden georganiseerd, moest er nodig weer eens eentje worden bijgevoegd. Op dinsdag 10 juli jl. vond de allereerste beachparty bij de club plaats. Er had zich een talentenclub gevormd, die tekende voor de organisatie en daar zaten flinke kleppers bij. Erwin Wamelink, Walter Vaags, Ingrid van Zolingen, Dirk Vreman en Evelien Hillen kun je als vijftal echt wel om een boodschap sturen. De bedoeling was om een soort van vakantieborrel te organiseren in de vorm van een beachparty met als locatie de verspringbak. Hoe ludiek kun je zijn…. Nu had de organisatie in de aanloop ineens met een flinke domper te maken. Voor het eerst in 6 weken maakte de temperatuur in de avonduren een enorme vrije val. De kou lag niet direct op de loer, maar van enige afkoeling zou sprake kunnen zijn. Een probleem dat met name voor de fanatieke A-Lopers nadelige gevolgen kon hebben. Sinds trainert Gerben hier de scepter zwaait is de training immers verlengd tot een kleine 2 uur en dan zou het in ieder geval te fris zijn. Snel overleg volgde en besloten werd om er maar een indoor spektakel van te maken. Parasols, handdoeken en overig chillmateriaal werd naar binnen gesleept. 

Even werd overwogen om het zand uit de verspringbak naar binnen te kruien, maar hier werd op het laatste moment toch maar vanaf gezien. In het clubhuis was het vanaf een uurtje of half negen al lekker gezellig. De verschillende cocktails stonden al klaar op tafel en de keuze was reuze. Met of zonder alcohol. Kleurige rietjes, stukjes tropisch fruit, ijsblokjes… het ontbrak werkelijk aan niets. De feestvreugde werd nog vergroot door sfeervolle bakjes met nootjes, terwijl op de bar uitdagend een mandje met lekkere chocolade was neergezet. Het bleek de verjaardag traktatie van Theo Stronks te zijn. Een enkeling merkte op het idee te hebben, dat de 60`er vaker dan eens per jaar zijn geboortedag viert, om zodoende eerder bij zijn pensioengerechtigde leeftijd te zijn. Een ander reageerde hierop dat de uiterst sympathieke loper gewoon graag in de belangstelling staat. Beide suggesties bevatten zeker een kern van waarheid.

Inmiddels was het clubhuis volgestroomd en had de jeugd de loungebanken in beslag genomen. Uiteraard met de mobiel in de aanslag, maar de gezelligheid won het en dus werden de apparaten in de broekzak gestoken. Achter de bar was “Dirk in the Mix” overdreven actief met het maken van drankjes. Hij was aan het schudden, stampen, overgieten en proeven van diverse ingrediënten, dat het een lieve lust was. Het resultaat was echter verbluffend en ook bijzonder gezond, aldus de cocktailbereider pur sang. Alles droeg bij aan een verdere verhoging van de sfeer en dat bleek helemaal toen de schaal met worst rond ging en de toast met kruidenboter werd aangevuld. De organisatie had groots ingekocht en wilde niets aan het toeval overlaten. Dit nieuwe project moest slagen en dat lukte ook volledig. Het moet al heel gek lopen, wil er ook in 2019 geen tweede editie van de beachparty volgen. (FR)
Achter de bar was “Dirk in the Mix” overdreven actief met het maken van drankjes 

Geen opmerkingen: