dinsdag 3 juli 2018

'Er een potje van maken' ontvangt cheque van GUV Businessrun

Bert van Asselt van GUV overhandigt de symbolische cheque aan Anneke Visser van Figulus Welzijn en Joke Meinen van Marga Klompé (foto Karin Stronks)
1100 euro voor het goede doel

Door Karin Stronks

AALTEN – Voor de vierde keer gaat de helft van het inschrijfgeld van de GUV Businessrun, onderdeel van de Gerard Tebroke Memorialloop, naar een lokaal goed doel. Dit keer is gekozen voor het project 'Er een potje van maken', een initiatief van Figulus Welzijn, de stichting Marga Klompé en talentverbinder Richard Jongetjes. 'Er een potje van maken' wil ouderen uit de gemeente Aalten een leuke, gezellige culinaire avond aanbieden. Drie Aaltense restaurants werken mee aan dit project. Joke Meinen van Marga Klompé nam de symbolische cheque in ontvangst uit handen van Bert van Asselt van GUV, hoofdsponsor van de GUV Businessrun.

Ambitieus
Frank Roos, PR-man en woordvoerder van AVA '70, vertelt enthousiast: "De GUV Businessrun telde dit jaar het dubbele aantal teams vergeleken met vorig jaar, maar liefst 22 groepen schreven zich in voor deze prestatieloop die onderdeel is van de Gerard Tebroke Memorialloop. Leuk dat veel nieuwe teams, ook van buiten Aalten, zich hebben aangemeld." Roy Mengerink van AVA is ambitieus: "De helft van het totale inschrijfgeld, dit jaar 1100 euro, gaat naar project 'Er een potje van maken'. We kiezen bewust voor een lokaal goed doel, zo zitten we 'dicht bij het vuur', we horen hoe het geld wordt besteed en dat spreekt veel mensen aan. Volgend jaar, het eerste lustrum van de GUV Businessrun, gaan we voor dertig teams en een opbrengst van 1500 euro!" Mengerink daagt Anneke Visser van Figulus Welzijn en Joke Meinen van Marga Klompé uit om in 2019 ook mee te doen met een team aan de GUV Businessrun. "Gaan we proberen", beloven de dames.

Collectebus
Meinen Marga Klompé en Visser zijn erg blij met de cheque van 1100 euro. Anneke: "Het project 'Er een potje van maken' draait pas één jaar en het is al behoorlijk bekend in de gemeente Aalten, dat is fijn natuurlijk! Restaurant Stegers, eetcafé Enjoy en herbergh d'Olde Marckt doen mee, dat betekent dat we drie keer een groep van achttien senioren een leuke, gezellige, culinaire avond kunnen aanbieden op een donkere winteravond. Mensen die 'gewoon' uit eten gaan in één van de drie restaurants kunnen een donatie doen voor het project 'Er een potje van maken', in een collectebus die in de deelnemende restaurants is geplaatst. De bedoeling is dat de senioren samen met leeftijdgenoten gratis een fijne avond kunnen beleven met een heerlijk diner in één van de drie deelnemende horecagelegenheden."

Vriendschappen opbouwen
De organisatie van de GUV Businessrun gaat nog een stapje verder dan het doneren van de helft van de opbrengst. André Bruil legt uit: "We hebben aangeboden dat wij de deelnemende ouderen ophalen en na het diner weer thuisbrengen deze winter. De senioren worden op postcode uitgenodigd, zo hebben we begrepen, zodat zij hun kennissenkring kunnen uitbreiden en eventueel ook na de gezellige avond in hun eigen omgeving met elkaar in contact kunnen komen. Gebruik maken van de electrokar is hierbij een mogelijkheid." Visser is aangenaam verrast over het aanbod van de GUV Businessrun om de senioren op te halen en thuis te brengen. Ze glimlacht: "Nou daar zijn we blij mee zeg!" Ze voegt toe: "Dat is de kern van dit project, niet alleen deze mensen een gezellige avond bezorgen maar ook gelegenheid bieden om vriendschappen op te bouwen met generatiegenoten."

Bescheiden
Door oproepen in diverse media worden mensen van de doelgroep uitgenodigd om zich op te geven voor 'Er een potje van maken'. In de praktijk blijkt dat veel ouderen vaak te bescheiden zijn om dat te doen. "Mensen zijn gauw geneigd om te zeggen 'een ander heeft het misschien harder nodig dan ik'. Dat siert iemand, maar ze doen zichzelf misschien tekort. Wij vragen daarom aan Aaltenaren: Kijk om je heen, wie gun je zo'n leuke avond, welke oudere, senior, komt volgens jou in aanmerking voor het project 'Er een potje van maken'?" Voor informatie over het project kan men contact opnemen met Richard Jongetjes via e-mail: info@glimlachproducties.nl (bron)

Geen opmerkingen: