woensdag 25 juli 2018

Burgh Haamstede 35e OVBH Loop - 10.1 km - 52.07 min - 9e plaats M55

Door de straten van Haamstede
De OVBH Loop is een stratenloop door de straten van Haamstede op het eiland Schouwen-Duivenland en onderdeel van het Zeeuwse stratencircuit. Vroeger stond deze loop bekend als de Hotel Bom Bokaal Loop. Start en finish zijn in het gezellige centrum van Haamstede, waar naast de kerk een grote tent staat opgesteld die als kleedruimte fungeert. In 2018 wordt deze wedstrijd voor de 35e keer georganiseerd. De wedstrijd in het Schouwse dorp was de vierde van in totaal vijf races die het circuit telt. Na de wedstrijden in Yerseke, Westkapelle en Zoutelande staat er vanavond een 10.1 kilometer op het programma.

Als ik net voor zes uur samen met Ina van ons vakantiepark op Voorne-Putten weg rijd, geeft de thermometer in de auto een temperatuur van 31 graden aan. Na de Haringvlietdam rijden we dwars over het eiland Goeree-Overflakkee en bereiken even later het 3e eiland van ons tochtje. Inmiddels zijn we in de provincie Zeeland terecht gekomen en rond half zeven komen we in het centrum van Burgh Haamstede aan. Ik ken het nog van twee jaar geleden, toen ik ook mee gelopen heb aan deze wedstrijd en we met vakantie waren op het eiland Walcheren. Het secretariaat zetelt in hotel Bom en tussen de dinerende mensen door loop ik naar de inschrijftafel. Nadat ik mijn startnummer ontvangen heb moet ik het inschrijfbriefje door het open raampje inleveren bij Sjaak, die net als twee jaar geleden weer in zijn auto op me zit te wachten.

Warm lopen hoeft niet met deze temperatuur dat scheelt al weer en ik heb me voorgenomen om er eens een lekkere trainingsavond van te maken. Ik ga dan ook, volgens mij voor de eerste keer, als allerlaatste loper over de startstreep en loop de eerste honderden meters met de laatste loper mee. De wedstrijd bestaat uit drie ronden van bijna 3.4 kilometer en ik wil proberen om iedere ronde iets sneller te gaan. De eerste ronde kom ik door in 17.57 minuten en langzaam aan begin ik wat te versnellen. Onderweg staan twee waterposten en ook wordt er door de inwoners van Haamstede lekker gesproeid. De tweede ronde gaat dan ook een half minuutje sneller in 17.27 minuten. 

Bij het ingaan van de 3e en laatste ronde neem ik even de tijd om bij Ina wat water te drinken en wil ik proberen om van atleet naar atleet te lopen, iets wat me vrij goed af gaat. Verschillende lopers haal ik dan ook in en ik kom met mijn kilometer tijden zelfs onder de 5 minuten terecht. De 3e ronde gaat dan ook het snelst in 16.42 minuten. De meeste lopers hebben meer last van de warmte dan ik en met een tijd van ruim 52 minuten kom ik over de finish, de netto tijd zal er misschien net onder hebben gelegen. Bij de plaatselijke ijswinkel worden de calorieën weer aangevuld, voor we ons weer in noordelijke richting begeven. Een prachtige Zeeuwse avond loopt ten einde.

Nadat ik mijn startnummer ontvangen heb moet ik het inschrijfbriefje door het open raampje inleveren bij de auto van Sjaak

Geen opmerkingen: