zondag 9 december 2018

AVA'70 sterk vertegenwoordigd bij Europese Crosskampioenschappen in Tilburg

Grote delegatie van AVA'70 in Tilburg


Modder, regen, wind, draaien en keren en steile klimmetjes. Het hart van de doorgewinterde crosser gaat bij deze gedachten al sneller kloppen. De deelnemers aan de Europese Crosskampioenschappen in Tilburg konden hun lol op, want afgelopen weekend waren al deze criteria van kracht. Aaltenaar Tim te Brake was één van de organisatoren van dit internationale hardloopevenement.

Een bus vol leden van atletiekvereniging Ava'70 reisden af naar het zuiden om te beoordelen of clubgenoot Te Brake zijn werk goed had gedaan. Gehuld in laarzen en regenkleding, het Ava-geel en natuurlijk het oranje, vertrokken meer dan vijftig Aaltenaren naar safaripark Beekse Bergen, het prachtige decor van de EK Cross. Bij aankomst stond Joppe Roos, eveneens lid van Ava'70, de groep al op te wachten. Hij was door de organisatie gevraagd om beelden te schieten van het evenement. In gezelschap van de Varsseveldse atleet Gert-Jan Wassink, die als 'gelegenheidsreporter' fungeerde, trok Roos met zijn camera over het terrein. Een prachtige ervaring voor de pas 16- jarige Joppe.

Niet veel later kwam een trotse Tim te Brake met een doos vol oranje sjaals op de proppen. Een jaar lang heeft hij met een kleine organisatie keihard gewerkt om het belangrijkste veldloop-evenement van Europa in goede banen te leiden, met succes. Het ijzersterke deelnemersveld, het geaccidenteerde terrein en de weersomstandigheden waren de perfecte mix voor spannende en heroïsche gevechten, een aantal Nederlandse successen bevorderden uiteraard de goede sfeer. De vele jeugdleden van Ava'70 keken met open mond naar het indrukwekkende schouwspel. Na afloop van de wedstrijden openden deze jonge toeschouwers natuurlijk de jacht op een foto en een handtekening.

Naast Tim te Brake en Joppe Roos was er nog een derde Ava'70-lid bij de wedstrijden betrokken. Tom Wevers was als jurylid aanwezig. Hij hield strak in de gaten of de startprocedure goed verliep, onder zijn scherpe toezicht werd er geen enkele fout gemaakt.(bron)
AVA'70 lid Tom Wevers was als jurylid aanwezig in Tilburg

Geen opmerkingen: