zondag 30 december 2018

Garmin Forerunner 235 Review


Lees verder om inzicht te krijgen in de functies en de voor- en nadelen van de Garmin Forerunner 235
In dit artikel zullen we het sporthorloge Garmin Forerunner 235 bespreken. Dit is een handig hulpmiddel die je kunt gebruiken tijdens je favoriete work-out of om bijvoorbeeld een beter beeld te krijgen van jouw  lichamelijke conditie. Lees verder om inzicht te krijgen in de functies en de voor- en nadelen van de Garmin Forerunner 235.
Wat is de Garmin Forerunner 235?
De Garmin Forerunner 235 is een sporthorloge dat speciaal is ontworpen voor hardlopers. In tegenstelling tot de meeste sporthorloges lijkt deze gadget wel daadwerkelijk op een “normaal” horloge.
Waar andere sporthorloges vrij grof zijn is de Garmin Forerunner 235 wat eleganter. Dit horloge zal dus ook minder snel opvallen wanneer je hem dagelijks draagt. Het is de opvolger van het eerste sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter die Garmin op de markt heeft gebracht.
Voor wie?
Vanwege het elegante design voor een sporthorloge is dit horloge perfect voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar lichamelijke conditie. Het is een unisex horloge en daarom voor zowel man als vrouw een goede optie als sporthorloge.
Met tweeënveertig gram is het een erg licht horloge en zal het niet zo snel in de weg zitten. Het is een van de dunste sporthorloges die gemaakt is door Garmin. Sommige mensen geven aan dat het horloge wat plastic-achtig aan kan voelen, maar de meesten vinden de Garmin Forerunner 235 erg comfortabel. Het bandje kan gemakkelijk worden gewisseld en is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.
Daarnaast kun je ook verschillende wijzerplaten voor dit horloge downloaden. Hiermee kun je het horloge precies zo maken als dat jij het het mooist vind.
Functies
De Garmin Forerunner 235 biedt verschillende functies, zoals het bijhouden van jouw slaappatroon, een stappenteller, het bijhouden van het aantal verbrandde calorieën en hij meet jouw hartslag gedurende de gehele dag. Hieronder zullen we alle functies stuk voor stuk toelichten. We beginnen met de hartslagmeter.
Hartslagmeter
De ingebouwde hartslagmeter in dit horloge maakt het een erg fijn hulpmiddel. Het controleren van je hartslag is niet alleen handig tijdens je training maar ook gedurende de dag. Zo krijg je hier meer inzicht in en kun je eventueel je work-out hierop aanpassen.
Tijdens het hardlopen kun je onder andere jouw hartslag op het horlogescherm in de gaten houden en zie je in welke hartslagzone je hartslag op dat moment zit.
Het nadeel van de ingebouwde hartslagmeter is dat hij niet honderd procent accuraat is. Vooral tijdens een wisseling van snelheid kan het een aantal seconden duren voordat de Garmin Forerunner 235 je juiste hartslag laat zien. Bij een constant tempo is dit natuurlijk geen probleem, maar het kan wel lastig zijn bij interval trainingen.
Wanneer je een nauwkeurigere meting van jouw hartslag wilt doen kun je alsnog een losse band kopen die je aan het horloge koppelt. Zo hoef je je geen zorgen te maken of het horloge wel de juiste gegevens laat zien. Al met al is de ingebouwde hartslagmeter voor de meeste mensen prima te gebruiken en nauwkeurig genoeg om wat meer inzicht te bieden.
Scherm
Het hardloophorloge van Garmin heeft een relatief klein scherm. Dit maakt het horloge ook mooi qua design. Voor het aflezen van de gegevens kan dit soms vervelend zijn, maar over het algemeen hebben de gebruikers hier geen last van. Het gekleurde LCD scherm ziet er mooi en strak uit.
Ingebouwde GPS sensor
Dit horloge beschikt over een ingebouwde GPS sensor. Deze sensor meet waar je bent, zodat je na de training je gelopen route terug kunt bekijken. Tevens is dit erg handig om de gelopen afstand zo nauwkeurig mogelijk te kunnen controleren. Het sporthorloge vindt het GPS signaal snel, wat het ideaal maakt om gelijk te kunnen beginnen met je work-out.
ANT+ en Bluetooth verbinding
De Garmin Forerunner 235 maakt gebruik van een ANT+ en Bluetooth verbinding. Hierdoor kun je verschillende sensoren tegelijk aan het horloge koppelen en kun je je smartphone gemakkelijk verbinden via Bluetooth. Daardoor kun je je smartphone eenvoudig als muziekspeler gebruiken en bedienen via het horloge.
Notificaties
Een fijne functie aan dit horloge is de mogelijkheid om meldingen op het scherm te laten zien. Wanneer je je smartphone hebt verbonden met het horloge zie je in het scherm een melding verschijnen bij bijvoorbeeld de ontvangst van een bericht of een inkomend gesprek.
Je kunt alleen de eerste zin van het bericht zien, maar door gebruik te maken van deze functie hoef je dus niet meer vaak je smartphone op te pakken om te kijken of iemand je heeft geprobeerd te bellen. Daarnaast kun je in je agenda ook eenvoudig je afspraken voor de dag zien.
Waterdicht
Het horloge van Garmin is waterdicht tot vijftig meter. In principe kun je het horloge dus altijd omhouden en hoef je hem niet af te doen wanneer je onder de douche stapt of in het zwembad springt.
Batterijduur
De Garmin Forerunner 235 heeft een goede batterij. Garmin geeft zelf aan dat het horloge tot elf uur mee zal gaan wanneer je de hartslagmeter en de GSP sensor continu aan hebt staan. Wanneer dit niet het geval is zal het horloge tot wel vijf weken mee kunnen gaan. In gebruik zal bij gemiddeld gebruik, met meerdere trainingen per week, het horloge ongeveer één keer per week opgeladen moeten worden.
Het gebruik
In gebruik is de Garmin Forerunner 235 niet het meest eenvoudige sporthorloge. Het menu kan soms wat onoverzichtelijk zijn, maar bij veel gebruik zal je op een gegeven moment wel onthouden hoe je door het menu moet navigeren.
Verschillende standen
Het sporthorloge kan op verschillende standen worden gezet, zoals hardlopen, fietsen of binnen lopen (zonder GPS signaal). Aangezien dit horloge speciaal is gemaakt voor hardlopers is het niet te gebruiken voor veel andere sporten. Wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen zal het horloge alleen de tijd bijhouden en niet de afstand die je hebt gezwommen of je snelheid tijdens het zwemmen.
Garmin Connect App
Uiteraard kun je je geregistreerde gegevens vanuit de Garmin Forerunner 235 op jouw smartphone bekijken. Zo krijg je inzicht in jouw statistieken en hierin kun je ook zelf een work-out samenstellen en in het horloge programmeren.
De app is beschikbaar voor zowel Android and iOS toestellen en via de Express software kun je jouw gegevens ook op je PC of Mac inzien. De app is niet altijd even overzichtelijk. Wanneer je dit storend vind raden wij je aan om je statistieken op je computer te bekijken, hiermee kun je namelijk een gedetailleerder en vooral overzichtelijker beeld krijgen dan via de app.
Activiteiten tracker
Wat erg handig is aan dit sporthorloge is dat het allerlei gegevens gedurende de gehele dag bijhoudt. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel stappen je hebt gelopen, hoeveel calorieën je hebt verbruikt en wat je gemiddelde en hoogste hartslag is geweest. Het is een ideaal hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in jouw dagelijkse beweging en lichamelijke conditie.
Het sporthorloge stelt ook automatisch een stappendoel in, gebaseerd op jouw voorgaande activiteiten. Daarnaast laat het het percentage zien waarop je op dat moment zit om jouw doel te behalen. Zoals veel andere sporthorloges beschikt dit horloge ook over een zogenaamd “move alert”. Wanneer er te lang geen activiteit wordt geregistreerd zal het horloge een melding geven dat het tijd wordt om weer in beweging te komen.
Slaapritme
De Garmin Forerunner 235 houdt ook statistieken bij over jouw slaapritme. Met deze gegevens kun je zien hoelang je (gemiddeld) slaapt en hoe (on)rustig je bent tijdens het slapen. Dit zijn geen uitgebreide statistieken, maar is natuurlijk wel leuk en handig om te bekijken.
Alarm
Je kunt op het horloge ook een alarm zetten. Wanneer je wekker gaat zul je een geluid horen en zal het horloge tegelijkertijd gaan trillen. Dit zorgt ervoor dat je niet zo snel door je wekker heen zult slapen. Niet alle sporthorloges bieden een trilfunctie en dat maakt de Garmin Forerunner 235 handig in gebruik.
Aanbevelingen
De Garmin Forerunner 235 beschikt over nog veel meer leuke extras. Het horloge geeft je bijvoorbeeld een advies met betrekking tot je herstel en wanneer je het beste weer kunt gaan trainen. Ook geeft het sporthorloge tijdens de training weer wanneer je ongeveer klaar zult zijn en kun je jouw persoonlijke prestaties inzien en verslaan. Zo kun je jezelf op een leuke manier uitdagen om een betere lichamelijke conditie op te bouwen.
Weersverwachting
Het hardloophorloge van Garmin heeft ook een optie om de weersverwachting te laten zien. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je wilt gaan trainen maar geen idee hebt wanneer je dit het beste kunt doen. Met het Nederlandse weer is dit zeker een leuk extraatje!

1 opmerking:

Bas zei

Goede review, wat ik wel mis is dat er geen sensors via Bluetooth kunnen worden verbonden, enkel via ANT+. De Bluetooth is alleen voor verbinding/synchronisatie met telefoon