zaterdag 25 mei 2019

King of the Beeklaan-voorpret

Prachtige strijd tussen 5 dames; mooie foto van onze Sien!
Toen ik dit weekend over de Beeklaan fietste, sloeg mijn hart een slag over. Ik zag dranghekken staan! De associatie met het King / Queen of the Beeklaan-event werd door mijn lichaam direct gemaakt. Het lijf sprong in de sprintstand, het testosterongehalte steeg tot over de oren en het hart sloeg minstens 180x per minuut. Toen realiseerde ik me dat de dranghekken bedoeld zijn voor de zeepkistenrace, ook een mooi evenement. Desalniettemin werd er ge-appt met neef Geert om de voorbereidingen op te starten voor de 4e editie van de King / Queen of the Beeklaan! 

Hoe begon het ook al weer…

De Beeklaan is een strava-segment. Als je de app Strava op je telefoon hebt en je rent met een sateliethorloge, kun je meedoen met een virtueel klassement. Dit klassement heb ik jarenlang aangevoerd. Omdat de rechtsgeldigheid – het woord sjoemelsoftware is gevallen – in twijfel werd getrokken, is er besloten een man tegen man race te organiseren op deze kuitenbijter. Inmiddels hebben we 3 prachtige edities achter de rug, waarin het recht van de sterkste heeft gezegevierd. Geen sjoemelsoftware, geen tijdsregistratie, geen smoesjes, gewoon man tegen man en vrouw tegen vrouw. De voorbereidingen voor de King of the Beeklaan 4 zijn in volle gang, dus houd dit sympathieke weblog in de gaten. Voor een stukje voorpret alvast enkele cijfers! 

King of the Beeklaan 4: Zaterdagavond 13 juli 2019 – safe the date! Start loting 19.30 – 20.00 uur, kantoor Rinke ter Haar Architectuur,Hofstraat 20 Aalten. Start race: 21.00 uur.

Raceparcours: Beeklaan (tussen Hogestraat en Varsseveldsestraatweg, 250 m lang, 3.1% stijging).

Erelijst:          

King of the Beeklaan:             tot 2016:                       Rinke ter Haar (Strava-king)
                                               2016:                            Björn Demkes
                                               2017:                            Bram Wevers
                                               2018:                            Bram Wevers
                                               Huidige Strava-king:     Joeri Voltman          

Queen of the Beeklaan:         2016:                            Linde Klein Nibbelink
                                               2017:                            Linde Klein Nibbelink
                                               2018:                            Vera Saalmink
                                               Huidige Strava-queen: Gerdy Hoornenborg (al 4 jaar!)

Voorzichtige prognose…

De geuzentitel is nog altijd gewonnen door een Aaltenaar. Maar hoelang nog? Vorig jaar deden al enkele klasbakken uit de regio mee. Wat dacht je van Joeri Voltman, Roel Verwer? Ze hebben het de Aaltenaar vorig jaar erg moeilijk gemaakt! Zijn ze dit jaar sterker geworden? Wordt de titel gewonnen door een Avajaan of een AZSV’er? De King van 2017 en 2018 is een snelle middenvelder van AZSV 2. Maar is hij sneller dan de testosteronbommen uit hok 100B, de stratenvoetbalkampioenen van 2018? Deze jonge mannen hebben hoge ogen gegooid vorig jaar. Een vette bek bleek echter geen goede voorbereiding voor deze bikkelharde strijd. Wat gaat er gebeuren als de heren zich beter voorbereiden, onder professionele begeleiding? En hoe staan onze jonge Avajanen ervoor? Net een pittig trainingskamp achter de rug. Werpt het de vruchten af op de Beeklaan? En hoe zit het met de dames? Is Linde weer terug? Of Lisa te Molder? Cindy Brussé? Of toch een keer Gerdy? Of is er een verrassing te verwachten vanuit de AZSV-hoek? De snelle Ilse Luijmes van AZSV A1, of één van haar teamgenoten? Wie zal het zeggen, alles ligt nog open! Het belooft weer een prachtige strijd te worden. Geef je nu alvast op via deze site of via info@rinketerhaararchitectuur.nl 

Wordt vervolgd!

Sportieve groet,

Rinke, voormalig King of the Beeklaan

Geen opmerkingen: