zaterdag 11 mei 2019

Verslag van de 29e 5x5 Estafette in Doetinchem

De winnende teams
Argotopteam wint voor derde keer achtereen Estafetteloop

Door Benno Stevering

DOETINCHEM – Bij de heren teams behaalde het Argo topteam I het beste resultaat met 1.22.44 uur tijdens de jaarlijkse 5x5 Bax Argo Estafetteloop.  De Zandloper Running Girls pakten de zege bij de vrouwen in 1.37.18 uur. Bij de mixteams pakte het Argo Topteam II de winst met 1.33.39 uur. Rick Heutinck uit Doetinchem van het Argo Topteam noteerde de snelste individuele tijd met 16.07 minuten. Vorige week was hij nog derde bij de Koningsloop in Aalten. Zijn reactie: ‘’Ik liep met speels gemak. Veel wedstrijdritme is nu even belangrijk. De baantraining bij Argo werpt nu haar vruchten af. Dit is een goede generale voor de Gerard Tebroke loop volgende week waar ik tegen- en medestanders verwacht om mijn pr van 33.03 te verbeteren.’’ Naast de run in Aalten zullen andere Argonauten kiezen voor de trackmeeting in Wageningen. De sfeer is opperbest na de trainingsstage in Portugal. Ruben Garretsen van het Argo topteam klokte 16.29 minuten. Luuk Nusselder troefde met 1 seconde clubgenoot Jordy Kloet af met de derde tijd overall in 16.31 minuten. 

Geen toptijd voor Doetinchemmer Pascal Schepers van het Argotopteam. Hij genoot nog na van zijn goede prestatie van 3.40 uur in de Insbruck trial marathon vorige week die hij liep op een parcours met een hoogteverschil van 1300 meter. Daar werd hij eerste Nederlander en twaalfde overall. Om niet te hoeven uitgeloot worden bij grote trials zal hij meer trails moeten lopen voor een hogere ranking. Wendy Mullink uit Kilder van het Argo mix team noteerde de snelste tijd bij de vrouwen. Mullink wist een tijd van 18.18 minuten op de klokken te brengen. ‘’Dit is een leuk evenement om mee te doen met ons team. Helaas was ik wat verkouden en had wat minder getraind. Ik ga binnenkort als ik me meer fit voel voor meer wegwedstrijden. De weersomstandigheden waren goed met de wind in de rug. Voor nu ben ik dik tevreden!’’. 

Marco Rutgers uit Doetinchem, een van de hardlopers die al jaren actief is bij de estafetteloop gaf aan dat hij tevreden was met zijn tijd van 17.35 minuten. Wel miste hij dit jaar de blind date opgave mocht men op het laatste moment beslissen om mee te doen. Wellicht kon het evenement ook meer de publiciteit zoeken. Met 51 deelnemende teams nam de belangstelling voor het estafette evenement wel wat af ten opzichte van 60 tot 70 teams in voorgaande edities. Maar de gezellige sfeer was er niet minder om. De deelnemers prezen de organiserende atletiekvereniging Argo en de vele vrijwilligers.

Geen opmerkingen: