zondag 19 mei 2019

Prachtige prestatie AVA'70 lid Niek Kleinhesselink bij Marathon van Leiden

Niek Kleinhesselink 2:59:23 uur op de Marathon!

Leiden Marathon 2019 succesvolste editie ooit  

De Leiden Marathon kende dit jaar alleen maar winnaars. Natuurlijk alle lopers die op het erepodium mochten klimmen om een beker en bloemen in ontvangst te nemen, de duizenden lopers en wandelaars die een mooie medaille kregen en ook alle hulpverleners die nauwelijks in actie hoefden komen. Een weekend met een gouden randje.

De Leiden Marathon trapte op zaterdag af met de wandelversies. De wandelaars die de hele marathon liepen mochten om 9.00 uur van start, de halve marathonwandelaars kregen om 12.00 het startsein en de 10 km was een avondwandeling. Het weer was geweldig en onderweg werden de wandelaars voorzien van een drankje en snacks. Om de Rijn over te steken bij de Rijneke Boulevard voer een pontje. ’s Avonds om 22.30 ging de 5 km van start in de Doezastraat met veel lichtjes en muziek. Sommige van de vijf kilometerlopers hadden ’s middags al de halve marathon gewandeld of elders in het land aan een hardloopwedstrijd deelgenomen, voor anderen was deze avondloop juist een opwarmertje voor de zondag. 

Het echte werk begon natuurlijk op zondag met op het programma de halve marathon, de hele marathon, de befaamde kidsrun en tot slot de 10 km. Waar vorig jaar de warmte flink wat deelnemers parten speelde, was het nu een stuk koeler. In de loop van de middag werd het bij de finish zelfs behoorlijk koud voor de vrijwilligers en de toeschouwers, door een aanwakkerende wind die vochtige lucht aanvoerde. Maar het bleef droog en de medische hulpverleners hadden nauwelijks wat te doen.

Klik op de link voor alle uitslagen


Geen opmerkingen: